Federatie van Ouderverenigingen

Signalementen

18 november 2004

Informatie over fragiele X
Nieuw in de winkel: een flyer met informatie over het fragiele X syndroom en het netwerk fragiele X. De flyer is gratis voor leden en niet-leden.

Fotoboek Down syndroom
Ook nieuw in de winkel: fotoboek Down syndroom, heb ik dat?. Een reisgids voor iedereen die voor het eerst te maken krijgt met een kindje met Down syndroom. De vele fotos, herkenbare verhalen en praktische tips schetsen een beeld van hoe het leven met een kind met Down syndroom eruit kan zien. Uitgave van de Stichting Artsen voor Kinderen, bestelnummer 37005, prijs voor leden 17,50 en voor niet-leden 25,00.

Maak contact!
Nieuwe campagne van het Nederlandse Rode Kruis. Met Maak contact! worden ontmoetingen gestimuleerd tussen mensen met en zonder een chronische ziekte of handicap. Op 31 oktober jl. was de kick-off van de campagne.
Meer informatie op www.maakcontact.nl .

Ookjij.nl over regels, afspraken en politiek
De website voor mensen met een verstandelijke beperking, ookjij.nl, heeft een onderdeel gekregen dat gaat over hoe Nederland in elkaar zit als het gaat om regels, afspraken en politiek. Het element verkiezingen komt daarbij nadrukkelijk aan de orde. Op ookjij.nl worden moeilijke onderwerpen op een eenvoudige manier toegankelijk gemaakt, in beeld en geluid. Kijk op www.ookjij.nl.

Nieuwe directeur Erfocentrum
Het Erfocentrum Nationaal Kennis- en Voorlichtingscentrum Erfelijkheid- heeft per 16 oktober mevrouw drs. D.M. Moerman aangesteld als directeur. Dineke Moerman volgt dr. Cor Oosterwijk op. (Cor Oosterhout blijft directeur VSOP en wetenschappelijk adviseur voor het Erfocentrum.).