Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zorginstelling Antaris kiest voor AccountView

Amsterdam, 18 november 2004 De zorgsector is de laatste tijd volop in beweging, met name als het gaat om de AWBZ gefinancierde zorg, zoals verpleging en verzorging van ouderen. Ouderen willen tegenwoordig zo lang mogelijk zelfstandig wonen en zelf hun zorgverlener kiezen. De overheid ondersteunt dit, onder andere door concurrentie op de zorgmarkt te bevorderen. Reden voor Antaris, een organisatie voor wonen, welzijn en zorg voor ouderen in Amsterdam, om de administratieve organisatie te reorganiseren en te automatiseren. Zodoende kan meer kwaliteit en professionele zorg worden geboden aan klanten. Antaris stapte na jarenlang gebruik van de financiële en logistieke pakketten van PinkRoccade over op de oplossingen van AccountView, geïmplementeerd door AccountView Expert Center Databas. De organisatie heeft sinds de ingebruikname van de software een efficiënte informatievoorziening, uitgebreide managementrapportages en tijdswinst gerealiseerd.

Antaris levert vanuit een zestal locaties met ongeveer 900 medewerkers verpleging, verzorging en welzijnsdiensten aan ouderen in Amsterdam Nieuw-West. Antaris exploiteert meerdere dienstencentra waar diverse activiteiten worden geboden voor mensen uit de wijk. Managers hebben grote behoefte aan betrouwbare gegevens om flexibel te sturen op resultaat. Voorheen werkte de organisatie met de financiële en logistieke pakketten van PinkRoccade, maar binnen Antaris groeide de behoefte aan meer gebruiksgemak, functionaliteit, betere informatievoorziening en grotere flexibiliteit. We wilden een pakket waarmee we onze bedrijfsprocessen beter kunnen ondersteunen, efficiënter kunnen werken, snel gegevens kunnen opzoeken en uitgebreide managementrapportages kunnen maken. In ons oude systeem was de data minder toegankelijk en ging het importeren en exporteren van gegevens niet naar onze wens , aldus Martin Veenstra, manager Administratie en Informatie Antaris.

We hebben vier pakketten bekeken, Bomas, Navision, Cura Financieel en AccountView. Qua functionaliteit voldeden de meeste pakketten aan onze wensen, maar AccountView sprong er uit vanwege de gunstige prijsstelling, de perfecte standaardfunctionaliteit en de modulaire opbouw. De andere pakketten waren in verhouding kostbaar, naast de hoge implementatiekosten. En ze hadden minder functionaliteit standaard aan boord , vervolgt Veenstra. We zijn ook zeer tevreden over onze AccountView-leverancier Databas. Ik heb Bas Elbers van Databas nog nooit horen zeggen Nee, dat kan niet in AccountView . Er is altijd wel een standaardoplossing voor handen.

Momenteel werken 20 medewerkers met AccountView. Niet alleen onze mensen op de financiële administratie werken met AccountView, maar ook de mensen in het logistieke proces. Het vroeg wel om een andere manier van denken en werken, maar we werken nu veel efficiënter. We realiseren nu niet alleen een enorme tijdswinst in het hele verwerkingsproces, maar ook een correcte verwerking van onze boekingen. Ook onze informatievoorziening gaat stukken efficiënter. AccountView maakt alle rapporten aan en verstuurt deze via e-mail naar de betreffende personen. Met hulp van Databas is dit volledig geautomatiseerd.

Antaris gaat AccountView steeds meer inzetten voor de automatisering en professionalisering van haar organisatie. We hebben plannen om de bestellingen van onze afdelingen via het Intranet te laten lopen. Dat zou veel invoerwerk schelen. Op korte termijn komt AccountView via Windows 2003 Terminal Server beschikbaar op alle bestaande en toekomstige locaties. Verder willen we de software gaan inzetten voor het berekenen van kostprijzen. We moeten tegenwoordig namelijk als zorginstelling concurreren met andere zorgaanbieders en onderhandelen over de tarieven. Als gevolg daarvan moeten wij inzicht hebben in onze kostenstructuur om tot een betrouwbare kostprijs per product te komen , besluit Veenstra.

Over AccountView

Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 12.000 klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, logistiek, project- en urenadministratie, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op langdurige relaties. Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Allianz Europe, De Jong Intratours, GIBO Groep, Toyota Industrial Equipment Nederland, KLM Exel, Mazars en Free Record Shop Online. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.com.



Ingezonden persbericht