Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Arabo-Friese Sportpaardenvereniging in de lift

18/11/2004

België, 18 november 2004
Er is momenteel veel gaande in de Arabo-Friezenwereld. Zo heeft de Nederlandse tweespanrijder Jacob-Jan Kramer een Arabo-Fries in zijn wedstrijdspan opgenomen "om meer lucht te hebben op het eind van de marathon".
De RVV is voorstander van registratie bij het Fries Paarden Stamboek en deze is positief geïnteresseerd om de registratie facilitair te gaan verzorgen voor de Arabo-Friese Sportpaardenvereniging. Ook in het buitenland komt er schot in de fokkerij en gebruik van Arabo-Friezen, wat vraagt om een duidelijke structuur. Er zijn echter ook negatieve ontwikkelingen te bespeuren. Er wordt zonder begeleiding van de Arabo-Friese Sportpaardenvereniging gefokt, wat kan resulteren in minderwaardige producten.
Om iedereen op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen, organiseert de Arabo-Friese Sportpaardenvereniging een algemene ledenvergadering met showdag op zondag 5 december a.s. bij manege `Nimmerdor' te Leusden/Amersfoort. Op de agenda staat o.a.:

1 Flinke uitbreiding van het Bestuur, vooral deskundigheid in fokkerijzaken.

2 Herstructurering tot een "Europese Arabo-Friezen Vereniging" met landsvertegenwoordigers in de meeste landen rondom Nederland.
3 Statuten, fokkerijreglement en een comité vormen, die de synchronisatie contractueel gaat regelen met alle Stamboeken, die Arabo-Friezen wilen registreren.

Na het vergaderdeel van 10.30-12.30 uur zal van 13.00 tot 15.00 uur een showprogramma plaatsvinden met o.a. het vierspan team Schrijvers, het tweespan team Kramer, een aantal nummers onder zadel en een demonstratie van de vier goedgekeurde hengsten. Meer informatie via Jan Driessen:

JanDriessen@skynet.be