Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 november 2004

Aanrijding met letsel

Fietser gewond bij aanrijding met personenauto

Almelo

Woensdag 17 november reed een 61-jarige automobiliste uit Almelo over de Catharina van Renneslaan in Almelo. Op het kruispunt met de Apollolaan verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 42-jarige vrouw uit Almelo, die op de Apollolaan fietste en hier voorrang had. De 42-jarige vrouw liep een bloedende hoofdwond op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-142483)

Rijbewjis ingevorderd

Automobilist blijkt zodanig veel alcohol gedronken te hebben, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd

Almelo

Een 57-jarige automobilist uit Almelo werd donderdag 18 november omstreeks 04.00 uur op de Wondestraat in Almelo aangehouden nadat bij controle bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,35 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (04-142511)

Verdachte aangehouden

Politie houdt verdachte aan na brandstichting in woning

Almelo

Vrijdag 12 november ontstond brand in een woning aan de Gerard Terborchstraat in Almelo. De woning brandde geheel uit. De bewoners waren niet aanwezig. De twee naastgelegen woningen liepen rook- en/of waterschade op. De politie stelde een onderzoek in. Woensdagmorgen 17 november verscheen aan het politiebureau in Almelo een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij bekende de brand aan de Gerard Terborchstraat te hebben gesticht. Hij had de gordijnen in brand gestoken. Het ging om de woning van zijn 22-jarige neef, waarmee hij onenigheid had. De 25-jarige verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (04-140077)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --