Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 18-11-2004

Politie houdt dronken automobilist aan
EMMEN Een 58-jarige man uit Emmen blies 1185 µg/l (2,76 promille) bij een alcoholcontrole. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, ook kreeg de man een rijverbod van 16 uur en een dagvaarding om zich voor de rechter te verantwoorden. De man werd woensdagavond tegen halfnegen gevraagd om een alcoholtest te doen, bij een controle op de Alerderbrink.

Rijden zonder rijbewijs
ASSEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 30-jarige Assenaar aangehouden. De man reed over de Groningerstraat en was niet in het bezit van een rijbewijs, ook was de auto niet verzekerd. De man heeft voor beide feiten een bekeuring gekregen.

Controle op Visserijwet
DRENTHE Op verschillende plaatsen is gecontroleerd op de naleving van de visserijwet. Van twaalf vissers, die onder andere zaten aan de Hoogeveensevaart en de Beilervaart, zijn de papieren gecontroleerd. Eén visser die bij Meppel zat te vissen aan de Hoogeveensevaart kreeg een proces-verbaal omdat hij met levend aas viste.

Aanhouding in het kader van huiselijk geweld
BORGER De politie heeft woensdagavond een 64-jarige man uit Borger aangehouden. De politie kreeg melding van een echtelijke ruzie. De man had gedronken en zijn 61-jarige vrouw geslagen. De zaak wordt verder afgehandeld in het kader van huiselijk geweld.

Politie-assistentie na ongeval
EMMEN - Bij een kop-staart aanrijding woensdagavond raakten een moeder en dochter uit Emmen gewond. De 47-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter reden in de auto over de Oostelijke Brinkenweg richting de kruising met de Druwerbrink. Voor hen reed een 52-jarige automobiliste uit Schoonebeek. Een motorrijder naderde de kruising, hierop heeft de Schoonenbeekse bijgeremd. Dit zag de vrouw uit Emmen te laat. Het gevolg: een aanrijding. De moeder en dochter zijn met nekklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen en konden na controle beiden weer naar huis. (bps 04-200568)

Bromfietser zonder licht geschept
ASSEN Een 19-jarige man uit Assen raakte woensdagavond gewond bij een ongeval op de kruising Smetanalaan Paganinilaan. De jongeman reed volgens getuigen met hoge snelheid en zonder verlichting over de Smetanalaan. Een 52-jarige plaatsgenoot reed ook over de Smetanalaan, hij sloeg linksaf de Paganinilaan in en schepte daarbij de jongeman. Deze werd, met vermoedelijk een gebroken been, naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. (bps 04-200577)

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. Ron Reinds Tel. 0592-383211 of 06-52 52 8707 zal de voorlichting vanaf donderdag 17.00 uur overnemen.