Ministerie EZ

Staatsecretaris Van gennip installeert Ondernemersklankbord Regeldruk

18 november 2004

Staatssecretaris Van Gennip installeert Ondernemersklankbord Regeldruk

Staatssecretaris Karien Van Gennip heeft vandaag het startsein gegeven voor het Ondernemersklankbord Regeldruk. De oprichting van dit klankbord was aangekondigd in de recente kabinetsnota over vermindering van administratieve lasten. Prof. dr. Leo Stevens, hoogleraar Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is voorzitter van de klankbordgroep. Deze bestaat uit ondernemers, afkomstig uit verschillende bedrijfssectoren, allen met brede kennis over en visie op het onderwerp. De leden zijn H.O. van den Berg (podiumkunsten en vrije tijd), H. van Houten (chemie), A. De Jong (metaalindustrie), mw. P.E.P. Kwekkeboom (industrie/elektrotechniek), J.J. Meerman (detailhandel) en mw. I. van Rijn (financiële dienstverlening)

De belangrijkste opdracht van de klankbordgroep is om de gevoelens en praktijkervaringen van ondernemers over als hinderlijk ervaren regels te verzamelen en voorstellen te doen voor oplossingen. Hoewel het bedrijfsleven betrokken is bij diverse beleidsinitiatieven om administratieve lasten en nalevingkosten te verminderen, blijken de gevoelens en wensen van de individuele ondernemer niet altijd voldoende aan bod te komen. De klankbordgroep zal het kabinet krachtig aansporen te komen tot vermindering van de regeldruk en rapporteren hoe ondernemers de regeldruk en het beleid om deze regeldruk terug te dringen ervaren. Zij zal verder adviseren over kabinetsvoornemens en fungeren als eerste aanspreekpunt en coördinator voor klachten en voorstellen van ondernemers.

Het ondernemersklankbord is onafhankelijk en kan zowel gevraagd als ongevraagd adviezen uitbrengen aan staatssecretaris Van Gennip en minister Zalm, die opdrachtgever zijn namens het kabinet. De klankbordgroep zal periodiek hoorzittingen organiseren. Daarin krijgen ondernemers de gelegenheid hun visie op kabinetsinitiatieven naar voren te brengen en met voorstellen te komen tot verbetering van de regeldruk. De eerste hoorzitting zal in het voorjaar van 2005 plaatsvinden. De klankbordgroep zal haar werkzaamheden verrichten tot en met 2006.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800 - 6463951, e-mail: ezinfo@postbus51.nl. Voor journalisten: Gerard Westerhof, persvoorlichter,
telefoon (070) 379 6174, e-mail: G.P.M.Westerhof@minez.nl

18-11-2004 | Ministerie van Economische Zaken | print