Ingezonden persbericht


BMC Software introduceert verbeterde oplossing voor servicebeheer voor middelgrote ondernemingen

Magic Service Desk Suite versie 8.0 levert complete functionaliteit voor IT Service Desk en IT Support

SCHIPHOL-RIJK, 18 november 2004 - BMC Software (NYSE: BMC - News) maakt vandaag de introductie bekend van de nieuwe 8.0 versie van Magic Service Desk Suite (Magic 8.0), een systeem voor beheer van IT-services dat onderdeel uitmaakt van de Remedy Solutions®. Het nieuwe Magic 8.0, op vele punten verbeterd en uitgebreid met meer dan 45 totaal nieuwe functies, is met name bedoeld als antwoord op twee van de belangrijkste, hedendaagse uitdagingen van de IT-organisaties van middelgrote bedrijven: coördinatie van IT en zakelijke doelstellingen en reductie van kosten voor service en support.
De Magic Service Desk Suite levert alle middelen die nodig zijn voor het opzetten van een efficiënte en bijzonder kosteneffectieve supportorganisatie, ook binnen een complexe IT-omgeving. Het is een volledig schaalbaar, volgens browsermodel opgezet systeem voor servicebeheer, dat de meest geavanceerde helpdesk-software combineert met in de praktijk bewezen ITIL®-architectuur (Information Technology Infrastructure Library), de infrastructurele industriestandaard voor levering en ondersteuning van IT-diensten. Magic 8.0 betekent voor elke middelgrote onderneming een optimaal antwoord op twee centrale thema's:
* Betere wederzijdse afstemming van IT-middelen en zakelijke doelstellingen door middel van een sterk verbeterd rapportagesysteem met meer dan 20 nieuwe meettechnieken voor bedrijfsmatige evaluatie en directe beschikbaarheid van service supportgegevens voor management en medewerkers.
* Reductie van de kosten voor supportactiviteiten door verhoogd gebruiksgemak en efficiency op basis van nieuwe mogelijkheden als integratie van Active Directory en verbeterde zoekmogelijkheden. "Magic Service Desk 8.0 is een nieuw bewijs van de grote betrokkenheid van BMC Software bij de praktische behoeften van middelgrote bedrijven. Ook dit product is speciaal voor dat marktsegment ontwikkeld en is gebaseerd op feedback van onze klanten," aldus Mitchell Myers, director product management voor Magic bij BMC Software. "De bedrijven in deze sector zijn bij uitstek geïnteresseerd in gebruiksgemak, overzichtelijke implementatie en verbeterde beveiliging. Ze willen kunnen voldoen aan toegezegde serviceniveaus, zonder dat de kosten voor support daarbij onnodig hoog oplopen. Met Magic 8.0 komen wij aan die behoeften tegemoet."

Magic 8.0 als oplossing voor het realiseren van zakelijke doelstellingen bij IT-support
Magic 8.0 heeft twee nieuwe onderdelen die middelgrote bedrijven beter zicht geven op hun zakelijk functioneren. Ten eerste zijn er de QuickViews, een nieuwe query techniek waarmee strategische informatie direct oproepbaar is, zowel voor het management als voor de gebruiker. Daarnaast bevat Magic 8.0 belangrijke uitbreidingen op het gebied van rapportagefunctionaliteiten. Zo kunnen er nu meer dan 20 nieuwe rapporten worden gegenereerd die gericht zijn op meting van concrete bedrijfswaarde in de vorm van trendanalyses en managementoverzichten met gegevens in diagrammen en grafieken.

Magic 8.0 als oplossing voor verbeterde beveiliging en reductie van support-kosten
Magic 8.0 biedt ook mogelijkheden voor integratie van Microsoft Active Directory, waardoor de database van medewerkers in Magic automatisch gevuld en bijgewerkt kan worden aan de hand van het Active Directory-systeem van de organisatie. Hiermee vervalt een groot deel van het handmatige werk dat bij de meeste andere service desk-systemen nodig is, terwijl bovendien de beveiliging in de context van Windows Integrated Authentication beter verzorgd is. Daarnaast is Magic 8.0 voorzien van verbeterde zoekmogelijkheden, nieuwe verbeteringen op het gebied van infrastructuur en een nieuwe, gemoderniseerde gebruikersinterface. Ook zijn er nieuwe, vereenvoudigde tools voor installatie en configuratie.

Over Remedy Solutions van BMC Software
Remedy, onderdeel van BMC Software, levert softwaresystemen voor Service Management die een organisatie in staat stellen tot volledig beheer en automatisering van interne en externe service- en supportprocessen. De onderneming bedient wereldwijd meer dan 10.000 klanten, van kleine en middelgrote bedrijven tot grote concerns met internationale vestigingen, die gekozen hebben voor de Remedy IT Service Management en Customer Service and Support software voor automatisering van hun support-processen, verbetering van hun serviceniveau, beheer van mensen en materieel en reductie van de bedrijfskosten. De uiterst flexibele, in de praktijk bewezen applicaties van Remedy maken Business Service Management op het niveau van de totale onderneming mogelijk en zijn eenvoudig aan te passen een specifieke en veranderende behoeften.

Tot de klanten van Remedy behoort 80 procent van de bedrijven uit de Fortune 100-lijst en 50 procent van de bedrijven uit de Global Fortune 500-lijst. Wereldwijd worden bij klanten van Remedy oplossingen ingezet die het resultaat zijn van 14 jaar productontwikkeling en investering. Meer informatie over Remedy en de producten van Remedy vindt u op www.remedy.com

Over BMC Software
BMC Software, Inc. , is een vooraanstaand leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Management voor beheer van IT-infrastructuur vanuit zakelijk perspectief. BMC Software levert oplossingen voor Business Service Management in de vorm van bedrijfssystemen, applicaties, databases en Service Management. BMC Software is opgericht in 1980 en heeft wereldwijd vestigingen. Over het boekjaar 2004 realiseerde de firma een omzet van meer dan $1,4 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Liesbeth Kramer
Tel: 020-5304349
E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl
##

BMC Software, de BMC Software logo's en alle ander namen van producten of diensten van BMC Software zijn al dan niet geregistreerde handelsmerken van BMC Software, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de desbetreffende organisaties. © 2004, BMC Software, Inc. Alle rechten voorbehouden.