Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


18 november 2004


Hummelo - Auto in de berm


Een 57 jarige automobilist uit Hummelo is woensdagmiddag op de Rijksweg met zijn auto in de berm geraakt. De man reed vanaf Langerak richting Laag-Keppel. Op een gegeven moment raakte hij in berm, reed een verkeersbord omver en schampte een boom. De auto kwam vervolgens tot stilstand op de rijbaan. De auto was dusdanig beschadigd dat het moest worden weggesleept. De bestuurder bleef ongedeerd.


Silvolde - Geschopt en geslagen


Twee inwoners uit Silvolde werden woensdagavond omstreeks 23.15 door een groep onbekenden geschopt en geslagen. De twee, 21 en 18 jaar oud, liepen richting Mac Donalds. Op een gegeven moment kwam een groep van ongeveer 7 personen vanuit Ooselt aanlopen. De Silvoldenaren werden door de groep geschopt en met knuppels geslagen. Hierbij liepen ze verwondingen op aan hoofd en rug. Ook werd de mobiele telefoon van 21 jarige afgepakt. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Aalten - Venten zonder vergunning


De politie trof woensdagmiddag op de Industrieweg twee mannen aan die vanuit een bestelbus videocamera's aan het verkopen waren. De twee, een 43 jarige inwoner uit Rosmalen en een 45 jarige inwoner uit Valkenswaard, waren niet in het bezit van een ventvergunning. Hen werd proces verbaal aangezegd.


Neede - Gewond na aanrijding


Een 42 jarige Deldenaar is woensdagmiddag rond 16.55 uur gewond geraakt na een aanrijding. De man reed over de Rondweg vanaf Borculo. Op een gegeven moment moest hij stoppen om daarna een rotonde op te rijden. Een 40 jarige bestuurster uit Neede reed achter hem. Zij zag te laat dat ze moest remmen en reed achter op de auto van de Deldenaar. De man had een pijnlijke nek en moest zich onder doktersbehandeling stellen.


Braamt - Diefstal aanhangwagen


Vanaf een oprit bij een woning aan de Hooglandseweg werd woensdagmiddag tussen 16.15 en 17.00 een aanhanwagen weggenomen. Op de aanhangwagen stond een nieuwe verwarmingsketel. Het gaat om een metaalkleurige aanhangwagen van het merk Wesco, voorzien van kenteken 20-JK-FX.


Keijenborg - In bedrijfsauto's ingebroken


In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in zeker drie bedrijfsbusjes ingebroken. Dit gebeurde aan de Koldeweg en de Pastoriestraat. Weggenomen werden onder andere drie boormachines en een werkjas. Van de busjes werd de schuifdeur vernield.


Vragender - Auto tegen boom


Woensdagmorgen raakte rond 08.55 uur een 34 jarige Winsterwijker door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. De man reed over de Oude Winterswijke weg richting Heelweg. Op de Kruising met de Kerkdijk wilde hij linksaf slaan. Hierbij had hij de auto niet onder controle en kwam tegen de boom terecht. De bestuurder bleef ongedeerd.


Doetinchem - Winkeldiefstal


Bij een winkel in de Hamburgerstraat werd woensdagmiddag een 31 jarige Nijmegenaar betrapt. De man wilde een Senseo koffiezetapparaat wegnemen zonder te betalen. Hij werd aangesproken door winkelpersoneel. Uit onderzoek op het politiebureau bleek dat het om een veelpleger gaat. De politie maakt proces verbaal op.


Doetinchem - Containers in brand


In de nacht van woensdag op donderdag werden in de Hamburgerstraat drie brandende containers aangetroffen. Twee containers brandden geheel uit. Door de branden was er enige schade aan kozijnen en ramen van een winkelpand ontstaan.


Ruurlo - Vuurwerk afsteken


Door de politie werd woensdagmiddag een 18 jarige jongeman uit Ruurlo betrapt op het afsteken van vuurwerk. Tegen de jongeman werd proces verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --