Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe introduceert Acrobat 7.0

~ Acrobat-productfamilie biedt hoogwaardig gebruik van PDF en vergroot het bereik van de gratis Acrobat Reader ~

Amsterdam, 18 november, 2004 Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) introduceert de nieuwe Acrobat® 7.0 software. De Acrobat-productfamilie bestaat uit een serie desktop-toepassingen met mogelijkheden die verder reiken dan het converteren van documenten naar Adobe Portable Document Format (PDF). Nu kunnen werkgroepen Acrobat 7.0 en Adobe PDF gebruiken voor het beheer van belangrijke bedrijfsprocessen, zoals het verzamelen van documenten vanuit meerdere bronnen en het creëren van intelligente formulieren. Daarnaast kunnen gebruikers op een veilige manier aan projecten werken, zowel binnen als buiten de firewall.

Gebruikers van Adobe Acrobat 7.0 Professional kunnen nu voor het eerst iedereen laten deelnemen aan het elektronisch controleproces van een PDF-document door toegang te geven tot commentaar-tools in de gratis Adobe Reader software. Adobe Reader-gebruikers kunnen snel feedback geven op een PDF-bestand dat bestaat uit verschillende content-typen, zoals ingescande papieren, spreadsheets, presentaties en 3D Computer-Aided Design (CAD)-content.

De Acrobat 7.0-productfamilie is de laatste update van het Adobe Document Platform en biedt een verbeterde integratie met Adobe LiveCycle"-software, de productlijn voor documentservices die mensen en bedrijven koppelt. Door de samenvoeging van het professionele ontwerpprogramma Adobe LiveCycle Designer met Acrobat 7.0 Professional kunnen gebruikers XML- en PDF-formulieren creëren die geïntegreerd kunnen worden in back-end systemen. Daarnaast zijn Adobe Acrobat 7.0 Standard en Professional in de Adobe LiveCycle Policy Server geïntegreerd. Deze combinatie biedt organisaties de mogelijkheid om hun documentbeleid effectief te beheren door het toekennen van rechten voor controle, auditing, expiration en rechten voor herroeping aan een PDF-document.

Het PDF-formaat is geëvolueerd van een statisch formaat voor het uitgeven van einddocumenten tot een flexibele technologie die gebruikt wordt door werkgroepen en enterprises, zegt Timothy Hickernell, vice president bij META Group, toonaangevend in IT-onderzoek en strategisch advies. Terwijl het formaat is geëvolueerd, is de markt voor producten die meer bieden dan het creëren van een PDF opgebloeid.

De Adobe Acrobat 7.0-familie biedt verschillende functionaliteit voor specifieke werkstromen. Acrobat 7.0 Professional biedt een geavanceerde controle over het ontwerpen van documenten voor technische en creatieve werkgroepen die vertrouwen op gespecialiseerde software, zoals CAD- en uitgeverstoepassingen. Acrobat 7.0 Standard is ideaal voor professionals in bedrijven van elke omvang waar het effectief beheren en vinden van informatie van vitaal belang is om efficiënt te kunnen werken. Acrobat Elements is een license-only product waarmee bedrijven een link voor het creëren van PDF op iedere desktop kunnen zetten zodat documenten veilig gedistribueerd kunnen worden.

Adobe heeft tevens de gratis Adobe Reader 7.0 aangekondigd. Naast de mogelijkheid om PDF-bestanden te bekijken en printen vanaf diverse besturingssystemen, mobiele en hardwareapparatuur biedt Acrobat Reader krachtige, nieuwe functies. Adobe Reader-gebruikers kunnen deelnemen aan het controleproces van documenten. Bovendien hebben ze Yahoo! Search-opties binnen handbereik en kunnen ze werken met 3D-objecten in PDF. Het product is ook de client voor Intelligent Document Services waarmee individuen kunnen deelnemen aan bedrijfsprocessen, veiliger kunnen werken met verschillende types gespecialiseerde content en het beveiligingsbeleid van PDF-bestanden versterken. Adobe heeft inmiddels ruim een half miljard exemplaren van Adobe Reader gedistribueerd sinds de introductie in 1993.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe Acrobat 7.0 Professional en Acrobat 7.0 Standard voor Microsoft® Windows® (met service pack 2), WindowsXP Professional, Home en Tablet PC Editions, en Mac OS X v10.2.8 en v10.3, zullen begin volgend jaar in Europa beschikbaar zijn. Acrobat 7.0 Professional zal verkrijgbaar zijn voor een prijs van 599 euro excl. BTW. Geregistreerde gebruikers van Acrobat 4.0, Acrobat 5.0, Acrobat 6.0 Standard of Acrobat 6.0 Professional kunnen een upgrade naar Acrobat 7.0 Professional aanschaffen voor 189 euro excl. BTW. Acrobat 7.0 Standard zal verkrijgbaar zijn voor een prijs van 349 euro excl. BTW. Geregistreerde gebruikers van Acrobat 4.0, Acrobat 5.0 of Acrobat 6.0 Standard kunnen een upgrade aanschaffen voor 155 euro excl. BTW. Alle producten zullen verkrijgbaar zijn via Adobe Open Options licentieprogramma. Genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen.

Acrobat Elements voor Windows 98 Second Edition, Windows NT® 4.0 (met service pack 6), Windows 2000, Windows XP en Windows XP Tablet PC Edition is direct verkrijgbaar in 15 talen waaronder Engels, Frans, Duits en Japans.

Informatie over de beschikbaarheid van de Acrobat- familie in andere talen of informatie over prijzen, upgrades en support, is beschikbaar op www.adobe.com/products/acrobat.

BERICHT VOOR DE REDACTIE:

Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/main.html

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe helpt mensen en bedrijven beter te communiceren door middel van zijn toonaangevende platforms op het gebied van digital imaging, ontwerp- en documenttechnologie voor consumenten, creatieve professionals en bedrijven. De inkomsten van Adobe bedroegen in het afgelopen fiscale jaar meer dan $ 1,2 miljard. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.com.

© 2004 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Acrobat, Adobe LiveCycle and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Microsoft, Windows and Windows NT are either registered trademarks or trademarks of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. Mac and Mac OS are trademarks of Apple Computer, Inc., registered in the United States and other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com