Ingezonden persbericht


NA RUMMIKUB NU OOK ROLIT

ROLIT: DE NIEUWE KLASSIEKER VAN GOLIATH

Hattem, november 2004... Goliath, producent van onder andere de speelgoedhit Rummikub, heeft een nieuwe klassieker op de markt gebracht; Rolit. Bij dit dynamische en strategische spel draait alles om vooruitdenken, plannen en elkaar dwars zitten. Rolit staat garant voor uren spelplezier, maar pas op. het kan verslavend werken! En voor wie veel onderweg is: er is ook een reiseditie verkrijgbaar, Rolit Travel, zodat je het overal kunt spelen.

Spannend en onvoorspelbaar

Rolit - een variatie op het oude Chinese volksspel "Wai Chi" - wordt gespeeld door 2-4 spelers, vanaf 7 jaar. De gemakkelijke regels maken het tot een gewild (familie)spel; spannend en onvoorspelbaar. Tot het einde van het spel is het onduidelijk wie de winnaar wordt. Doel is het blokkeren en veroveren van de Rolitballen van je tegenspelers, door deze naar je eigen kleur te rollen. Wie aan het einde van het spel de meeste ballen in zijn kleur op het bord heeft liggen, is de winnaar.

Rolit op reis
Rolit is ook verkrijgbaar in een handige reiseditie; Rolit Travel. Dit compacte spel is handig klein en gemakkelijk mee te nemen. Zo blijft het geklier op de achterbank uit en wordt er urenlang zoet gespeeld. Rolit Travel is feitelijk een gehalveerde versie. De prijs is daar ook naar. Rolit is verkrijgbaar bij speelgoedwinkels en warenhuizen voor E 19,99 en Rolit Travel voor E 9,99.

Goliath - één van de grootste speelgoed distributeurs en producenten van Nederland - is gevestigd in Hattem, Parijs en Brussel. In 1980 introduceerde Goliath Rummikub op de Nederlandse markt. Het bedrijf heeft sinds de jaren '80 een flinke groei doorgemaakt; speelgoed en actiespellen vanaf 4 jaar, multimedia spellen vanaf 5 jaar, tactische en strategische spellen vanaf 7 jaar en verschillende erotische spellen vanaf 18 jaar. Bekende namen zijn: Rolit, Triominos, Stap-op, Exago, Plug & Play Pacman, No Panic, Bokkie Bééh en Ramon de Robot. Zie ook www.goliathgames.nl.



Ingezonden persbericht