Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 18-11-2004

MAN AANGEHOUDEN NA PLEGEN VERNIELINGEN

s-Hertogenbosch- Woensdagavond is in de Carolushof een 33-jarige Bosschenaar aangehouden voor het plegen van vernielingen en bedreigingen. De politie kreeg de melding dat de verdachte eerder deze avond de voordeur van een woning aan de Carolushof hebben vernield en verschillende buurtbewoners hebben bedreigd. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

FIETSSTER GEWOND

s-Hertogenbosch- Woensdagmiddag is bij een verkeersongeval op de Landstrekenlaan een 51-jarige fietsster uit s-Hertogenbosch gewond geraakt. Een 60-jarige automobiliste uit s-Hertogenbosch verleende op het kruispunt geen voorrang aan de fietsster. Het slachtoffer is met letsel aan hoofd en rug overgebracht naar het ziekenhuis.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch- Woensdagmiddag is in een winkel aan de Boschmeersingel een 45-jarige Bosschenaar aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De man had voor bijna 40 euro aan goederen weggenomen zonder deze te betalen aan de kassa. Er is proces-verbaal opgemaakt.

GESTOLEN BROMFIETS

s-Hertogenbosch- Woensdagmiddag is op de Markt een 22-jarige man uit Schijndel aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de verdachte zonder helm op de bromfiets reed. Bij controle bleek de bromfiets niet was verzekerd en een aantal weken geleden was gestolen in Veghel. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

AANHOUDING VOOR STALKING

s-Hertogenbosch- Donderdagochtend is in haar woning in s-Hertogenbosch een 27-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt ervan verdacht een plaatsgenote gedurende de periode van een jaar te hebben gestalkt. De Bossche is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

MANNEN AANGEHOUDEN

Boxtel - Door de afdeling recherche van het politiedistrict Aa & Dommel is in samenwerking met de politie van de regio Gelderland Midden een onderzoek gestart naar auto-inbraken. Naar aanleiding van dit onderzoek zijn afgelopen dinsdag twee mannen, 38 en 42 jaar, uit Arnhem aangehouden. De jongste van de twee wordt ervan verdacht vele tientallen auto-inbraken te hebben gepleegd in het politiedistrict Aa & Dommel en in de regio Gelderland-Midden. De man pleegde de auto-inbraken in het hele land. Hij is vooral in de gemeente Vught erg actief geweest. De oudste van het tweetal wordt ervan verdacht op te zijn getreden als heler. Het duo is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Boxtel - Woensdagmiddag is in de Jan Kruijsenstraat een 30-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstal. De man had zojuist uit een winkel aan de Stationsstraat een paar schoenen weggehaald zonder deze te betalen. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij inverzekering is gesteld. De verdachte blijkt illegaal in Nederland te verblijven.

JONGEN AANGEHOUDEN MET SOFTDRUGS

Uden - Woensdagavond is een 16-jarige jongen uit Uden aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van bijna 80 gram wiet. De jongen werd gecontroleerd op de Aldetiendstraat in Uden. De drugs zijn in beslag genomen en tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

Volkel - Woensdagavond is een 51-jarige man uit Uden bij een ongeval gewond geraakt De man reed, rond 19.20 uur, met zijn auto over de Brabantstraat in Volkel. Door nog onbekende oorzaak is de man op de verkeerde weghelft terechtgekomen en tegen een links van de weg staande boom tot stilstand gekomen. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

Veghel - In de nacht van woensdag op donderdag is een 53-jarige man uit Veghel aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn dochter in Veghel te hebben mishandeld en te hebben bedreigd. De dochter raakte daarbij gewond aan haar gezicht. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - In de nacht van woensdag op donderdag, even na 01.00 uur, werd op de Nieuwe Hescheweg in Oss een 42-jarige man uit Schaijk bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 4 jaar.
------
Heesch - Dezelfde nacht, even na 02.00 uur, werd een 48-jarige man uit Heesch bekeurd. Ook hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 4 uur.

ILLEGAAL VUURWERK

Oss-
Donderdagmiddag is in De Ruivert een 16-jarige jongen uit Heesch aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht illegaal vuurwerk te hebben afgestoken. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal opgemaakt.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL

Overloon - Woensdagavond is een 20-jarige man uit Stevensbeek bij een ongeval gewond geraakt. Hij reed rond 10.40 uur met zijn auto over de Rondweg in Overloon. In een flauwe bocht raakte hij de macht over het stuur kwijt en reed met zijn auto tegen een langs de weg staande boom. De man is met een hersenschudding en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer.