Aedes

Elke huursubsidiegerechtigde krijgt 28 euro van corporaties en beleggers

18 november 2004

Iedereen die op 1 januari 2005 recht heeft op huursubsidie ontvangt in december een extra bijdrage van 28 euro of krijgt in januari deze korting op zijn huur. Woningcorporaties en beleggers hebben samen 28 miljoen euro bij elkaar gebracht om deze eenmalige uitkering mogelijk te maken.

De corporaties zijn niet doof voor oproepen in de politiek en niet blind voor de economische ontwikkelingen. Met dit extra initiatief geven ze invulling aan de motie van CDA Tweede Kamerlid Van Bochove, waarin werd aangedrongen op huurmatiging. Gemiddeld komt de huurstijging van 2004 voor alle huurders al uit op 2,9 procent in plaats van de toegestane 3,4 procent. Daar bovenop hebben de in Aedes verenigde leden en beleggers deze extra maatregel genomen voor de inkomensgroep die er recht op heeft ontzien te worden.

De naar schatting 1 miljoen huursubsidieontvangers komen daardoor uit op een gemiddelde huurstijging van 2,2 procent. De woningcorporaties laten met hun 27,5 miljoen euro tellende bijdrage weer eens zien dat de belangen van mensen met een krappe beurs hen ter harte gaan. Een extraatje in de dure decembermaand of januari is mooi meegenomen voor deze groep mensen. Met het ministerie van VROM zijn afspraken gemaakt over de uitbetaling aan de huursubsidiegerechtigden.