NATIONALE GROTE CLUBACTIE
http://www.groteclubactie.nl

Trekking Grote Clubactie 2004

Dit jaar per vereniging méér Grote Clubactie-loten verkocht! Bijna 3,5 miljoen loten verkocht met de Nationale Grote Clubactie 2004

17 November vond voor de 33e keer de trekking plaats van de Nationale Grote Clubactie. De trekking werd officieel verricht door notaris J.A.H.G. van Tuijl. Met een opbrengst van een kleine 9 miljoen euro zijn de deelnemende verenigingen in Nederland weer dik tevreden. Immers 80% komt direct in de clubkas.

Winnende loten
De Beverwijkse Harmonie Kapel uit Beverwijk had dit jaar het lot met de hoofdprijs van 100.000 euro. Het lot dat de tweede prijs verdient werd verkocht door Scoutingclub Cornelis de Houtman uit Gouda. De derde prijs is gevallen op een lot dat verkocht werd door Skiclub Il Primo uit Bergen (NH). De volledige trekking is te vinden op www.clubactie.nl. Men kan ook bellen naar de uitslagenlijn: 0900 - 25 82 228.

Steeds meer verenigingen doen mee
Meer dan 30 jaar geleden startte de Grote Clubactie in Tilburg. Een hoofdredacteur van het Nieuwsblad van het Zuiden kreeg het verzoek van verenigingen uit de omgeving om een actie te bedenken waarmee ze geld konden genereren voor hun club. In die tijd ging het nog om 40.000 loten. Op deze manier werden later ook andere kranten/uitgevers ingeschakeld en in 1978 werden er landelijk al een kleine 200.000 loten verkocht. Ieder jaar opnieuw kwamen er verenigingen bij en vandaag de dag zijn verenigingen nog altijd enthousiast om mee te doen. Dat blijkt uit het feit dat ook dit jaar zich heel wat nieuwe verenigingen aanmeldden.

Enthousiaste lotenverkopers
De jonge lotenverkopers kregen dit jaar extra aandacht van de Grote Clubactie. Met een speciale website Kidzonely.nl konden zij tijdens de actie hun 'highscore' doorgeven en sleepten hiermee mooie cadeaus in de wacht. Waarschijnlijk de reden dat het gemiddeld aantal verkochte loten per vereniging belangrijk is gestegen. 'Prachtig zo enthousiast als die kinderen op pad gingen. Eigenlijk prima zo'n onderlinge competitie die de Kidzonely.nl teweeg bracht. Maar je ziet, de Grote Clubactie blijft een inkomstenbron die je zelf in de hand hebt. Je bent hierbij niet afhankelijk van de overheid of van wie dan ook, maar gewoon van je eigen mensen! En wie z'n club een warm hart toedraagt, doet er gewoon wat voor!' Aldus één van de deelnemende verenigingen.

Voor informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij de Nationale Grote Clubactie, Postbus 90100, 5000 LA Tilburg. Bellen of e-mailen kan ook: telefoon
013 - 4552825, e-mail:grote@clubactie.nl

18 nov 04 15:15