Fortis Bank

Fortis creëert één Europese structuur voor al haar leasingsactiviteiten

Conform haar strategie die erop gericht is een belangrijke speler te worden op de Europese leasingmarkt, heeft Fortis besloten al haar leasings-activiteiten te hergroeperen in een nieuwe moedermaatschappij, Fortis Lease Group. Gevestigd in Luxemburg, zal Fortis Lease Group verantwoordelijk zijn voor de strategie, de coördinatie en de follow-up van alle lease-activiteiten van Fortis.

Met de oprichting van Fortis Lease Group worden de activiteiten op dit gebied zichtbaarder en gaan ze meer coherentie vertonen. Deze oprichting moet ervoor zorgen dat de doelstelling om een toonaangevende leasemaatschappij in Europa te worden, sneller wordt bereikt.

De werkmaatschappijen worden bij Fortis Lease Group ondergebracht via een reeks interne transacties. Gezien het uitsluitend interne karakter van de operaties, zal deze herschikking geen bijzondere invloed hebben op de resultaten van Fortis.

Fortis Lease
Fortis Lease is een financiële leasemaatschappij gespecialiseerd in leasing van personenwagens, bedrijfswagens, machines, heftrucks, informaticamaterieel en gebouwen. Fortis Lease is momenteel actief in België, Nederland, het groothertogdom Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Polen. Fortis Lease beheert voor EUR 6 miljard aan activa en is daarmee de 12de leasemaatschappij van Europa. Dankzij haar productkennis, kennis van de internationale leasingmarkt en internationale aanwezigheid is Fortis Lease in staat om te voldoen aan de toenemende behoefte van haar klanten op Europees niveau. De nieuwe moedermaatschappij, Fortis Lease Group, zal een geïntegreerd onderdeel zijn van Fortis. Ze zal in Luxemburg gevestigd zijn als een 100% dochteronderneming van Banque Générale du Luxembourg.

Fortis
Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 25,8 miljard (31/10/2004) en ruim 52.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten. Voor meer informatie, zie www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 38
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20