Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 18 november

Hoorn 18-11-2004 - 15.16 uur

Aanrijding: Auto te water
Hoogkarspel, woensdag 17 november 2004.
Op woensdagmiddag omstreeks 16.15 uur reed een 55-jarige vrouw uit Enkhuizen in een personenauto over de Drechterlandseweg te Hoogkarspel. Voor haar reed een bedrijfsauto bestuurd door een 28-jarige Grootebroeker. Toen de man af moest remmen, botste de vrouw met haar auto achter tegen de bedrijfsauto. Zij verloor de macht over het stuur en belandde met haar auto in de naast de weg gelegen sloot. De vrouw kon op eigen kracht auto de auto komen. Zij werd met gekneusde ribben voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. De vrouw verklaarde achter het stuur in slaap te zijn gevallen.

Aanrijding met drank
Midwoud, woensdag 17 november 2004.
Op woensdagmiddag omstreeks 17.05 uur reed een 58-jarige man uit Midwoud in zijn woonplaats op de Harn. Op de kruising met de Rietakker stuurde hij zijn auto naar links de bocht om. Omdat hij de bocht te krap nam, botste hij tegen een bedrijfsauto, die over de Rietakker aan kwam rijden. Deze bedrijfsauto werd bestuurd door een 46-jarige vrouw uit Midwoud. Bij controle bleek de man alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 730 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Inbraak in woning
Sijbekarspel, donderdag 18 november 2004.
In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 23.30 en 05.00 uur werd er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Westerstraat te Sijbekarspel. De inbrekers kwamen het pand binnen door een badkamerraam te forceren. Uit de woning werd een portemonnee en geld ontvreemd. Het geld werd gestolen vanuit de slaapkamer waar op dat moment de bewoners lagen te slapen.

Snelheidscontrole
Hoogwoud, donderdag 18 november 2004.
Op donderdagmorgen werd tussen 07.45 en 08.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Koningspade te Hoogwoud. De controle werd uitgevoerd op verzoek van omwonenden die regelmatig klagen over de hoge snelheden die ter plaatse worden gereden. In totaal werden tachtig voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er zeven sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 72 km per uur.