Politie Amsterdam-Amstelland

St Maarten-rovertjes opgepakt
18-11-2004. De politie van bureau Houtmankade heeft na een uitgebreid onderzoek afgelopen week zes kinderen gearresteerd. De zes, allemaal rond de 14 jaar, worden ervan verdacht op Sint Maarten verschillende kinderen van hun snoepgoed te hebben beroofd.
Lichtgewonde bij schietpartij op Groeneveen
18-11-2004. Gisteravond kort voor tien uur kwamen meldingen binnen dat er geschoten was op het parkeerplatform van Groeneveen. Ter plaatse werd een auto aangetroffen met enige kogelgaten. In een ziekenhuis meldde zich even later een man met lichte schotwonden. Het bleek te gaan om een 22-jarige Rotterdammer.Hij werd korte tijd later in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij.

---

Vijf gewonden bij aanrijding
18-11-2004. Woensdagavond kort na halfnegen vond op de Jan Evertsenstraat een fikse aanrijding plaats tussen twee auto's. Vijf personen raakten gewond. Een van de gewonden, de bestuurder van een van de auto's, verliet de plaats van de aanrijding maar meldde zich later op een bureau. Hij werd aangehouden.
Hennepplantage ontmanteld
18-11-2004. De politie heeft woensdagavond rond halfelf in een woning aan de Blauwburgwal een professionele hennepplantage opgerold. Omwonenden hadden gezien dat er een ruit van een pand op de begane grond was vernield. Ook hing er een sterke wietlucht om de woning.