Gemeente Tilburg

BO 2004 076

Datum
10 november 2004

Bouwplan voor bedrijfsverzamelgebouwen op industrieterrein Loven

Ruimtelijke onderbouwing en bouwplan liggen v.a. 12 november ter inzage

Bij de gemeente is een bouwplan ingediend voor het bouwen van drie bedrijfsverzamelgebouwen aan de Kapitein Hatterastraat op industrieterrein Loven in Tilburg (zie voor meer informatie het kaartje op de achterzijde van deze brief). Bij deze brief is een algemene toelichting over de vrijstellingsprocedure gevoegd (A) en een verklarende woordenlijst (B). Daarin vindt u alle schuingedrukte woorden.

Bouwplan in strijd met bestemmingsplan

Voor de locatie is een concept ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Op 3 november 2004 heeft het college met deze (concept) ruimtelijke onderbouwing ingestemd. Het bouwplan past echter niet binnen het geldende bestemmingsplan "De Loven IV". In het bestemmingsplan heeft de locatie aan de Kapitein Hatterastraat de bestemming "tuincentrum". Het bouwen van bedrijfsverzamelgebouwen past niet binnen deze bestemming. Vanuit de gemeente bestaan er echter geen planologische of milieutechnische bezwaren tegen het plan, ook gezien de al opgestelde voorschriften voor het ontwerp bestemmingsplan Loven. Daarnaast past het plan binnen de structuurvisie van de gemeente Tilburg. Op het industrieterrein is zwaardere industrie toegestaan. In de nieuw te bouwen bedrijfsverzamelgebouwen zal lichte bedrijvigheid worden gehuisvest. Ook om die reden wil de gemeente graag haar medewerking aan het plan verlenen.

Inspraak

Omdat het bouwplan in strijd is met een bestemmingsplan dat ouder is dan tien jaar, moet de gemeente een vrijstellingsprocedure op basis van artikel 19 lid 1 juncto lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening volgen. Voordat het college definitief instemt met het bouwplan en de (concept) ruimtelijke onderbouwing, wil ze graag eerst uw mening weten over het plan. Het bouwplan en de ruimtelijke onderbouwing liggen daarom van 12 november tot en met 25 november 2004 voor inspraak ter inzage op: . het Gemeentelijk Informatiecentrum aan het Stadhuisplein 128 (openingstijden: maandag van 13:00 tot 18:00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10:00 tot 18:00 uur en donderdag van 13:00 tot 20:00 uur).

Gedurende de inspraakperiode kunt u schriftelijk inspraakreacties indienen. Deze kunt u richten aan de directeur van de dienst Beleidsontwikkeling, Postbus 717, 5000 AS Tilburg.

Verdere procedure

Na de inspraaktermijn neemt het college een standpunt in over de eventuele inspraakreacties en neemt zij een besluit over de verdere procedure op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Stemt het college definitief in met de bouwplannen, dan zal de gemeenteraad worden voorgesteld een voorbereidingsbesluit te nemen. In een nieuwe bewonersbrief wordt u te zijner tijd geïnformeerd over de verdere procedure en de mogelijkheid om eventuele zienswijzen kenbaar te maken.

Meer informatie

Hebt u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met Maikel Spelt van de afdeling Ruimtelijke Ordening. Hij is op woensdag, donderdag en vrijdag bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 94 66.

---- --