Neways Electronics International N.V.

Son, 18 november 2004

Aantal pagina's: 2

Persbericht

Neways electronics international n.v.

Neways bouwt reparatieactiviteiten mobiele telefoons af

Neways Electronics International (Neways) gaat haar activiteiten op het gebied van reparatie en onderhoud van mobiele telefoons afbouwen. Hiermee anticipeert Neways op de sterke veranderingen in deze markt, die onder andere zullen leiden tot een verder toenemende prijsdruk. Neways beschouwt onderhoud en reparatie van mobiele telefoons niet als een kernactiviteit.

De afbouw van de activiteiten in Nederland zal gefaseerd plaatsvinden en heeft in totaal betrekking op circa 55 FTE's bij de werkmaatschappij Evic Service & Repair (Echt). Een deel van de betrokken medewerkers kan mogelijk worden herplaatst bij andere Neways-vestigingen. Verder zal het 55% belang van Neways in Evic Service & Repair Hongarije worden verkocht. De vestiging in Hongarije telt circa 25 FTE's.

Voor de afbouw wordt in dit boekjaar een eenmalige last genomen die geen invloed zal hebben op de eerder uitgesproken verwachtingen van Neways. Voor 2004 wordt gerekend op een omzet van ongeveer EUR 180 miljoen en een sterke verbetering van het netto resultaat tot minimaal EUR 4 miljoen positief.



Neways Electronics International N.V.