Ingezonden persbericht


Uitnodiging

Monitoronderzoek Amsterdam 2004

Onderzoek naar seks, drugs en hiv onder homomannen in Amsterdam

Presentatie onderzoeksresultaten

Wij nodigen u uit voor de presentatie van de resultaten van het Monitoronderzoek Amsterdam. In dit onderzoek zijn gegevens verzameld over het vrijgedrag van homomannen binnen hun relatie, en over sekscontacten met wisselende partners. Verder is gevraagd naar hun opvattingen over veilig vrijen en over hiv-testen en hun uitgaansgedrag.

Homomannen zijn nog altijd de belangrijkste risicogroep voor hiv. Gerichte preventie-activiteiten voor deze groep blijven dan ook hard nodig. De resultaten van het Monitoronderzoek worden gebruikt om de effectiviteit van de hiv- en soa-preventie activiteiten voor homomannen te verbeteren. Tijdens de presentatie geeft Harm Hospers (Universiteit Maastricht) een toelichting op deze overeenkomsten en verschillen. Daarna zal Wim Zuilhof (Schorer) ingaan op de consequenties van de resultaten voor de toekomstige hiv-preventie activiteiten. Uit het Monitoronderzoek Amsterdam 2004 komt een aantal opmerkelijke resultaten naar voren. Er zijn overeenkomsten met de resultaten van de eerder uitgevoerde landelijke Monitor-onderzoeken, maar er zijn ook opvallende verschillen. De resultaten van de landelijke onderzoeken kunt u vinden op www.monitoronderzoekonline.nl en www.facethefacts.nl.

Datum woensdag 24 november 2004

Tijd 15.00 tot 16.30 uur
Locatie Schorer, PC Hooftstraat 5, Amsterdam

Het Monitoronderzoek Amsterdam is een gezamenlijk project van Schorer en Universiteit Maastricht, financieel ondersteund door het Aids Fonds.

Face the facts: Debat over seks, drugs en hiv in Amsterdam Debat over het Monitoronderzoek Amsterdam 2004 met Anne Lize van der Stoel

Tijdens dit debat geeft Anne Lize van der Stoel (voorzitter stadsdeel Centrum) een reactie op de onderzoeksresultaten en de betekenis ervan voor het beleid van het stadsdeel Centrum ten aanzien van de homohoreca. Verder zullen Elard Diekman (Stichting Gala), Wim Bos (Mr.B), Robert Witlox (Hiv Vereniging Nederland) en Wim Zuilhof (Schorer) reageren op in het oog springende resultaten van het Monitoronderzoek Amsterdam 2004. Thema s die aan de orde komen zijn: druggebruik, seks met losse partners, hiv-positieve mannen in de homoscene en hiv-testen. Het publiek debatteert natuurlijk mee.

Datum maandag 29 november 2004

Tijd 19.30 tot 21.00 uur met na afloop een borrel Locatie Exit, Reguliersdwarsstraat 42, Amsterdam Kosten Entree gratis


Ingezonden persbericht