Gemeente Breda

Gemeente ontruimt standplaats Minervum

Donderdag 18 november heeft de gemeente een standplaats gelegen aan het Minervum ontruimd. Deze standplaats was illegaal in gebruik genomen door bewoners met een stacaravan en twee tourcaravans. De standplaats maakt deel uit van een terrein, dat is bestemd voor kermisexploitanten.

De gemeente accepteert illegaal gebruik van de standplaats niet, hetgeen herhaaldelijk is meegedeeld aan betrokkenen. Zij hebben de gelegenheid gehad hun standpunt in een gesprek toe te lichten. Dit heeft niet geleid tot een oplossing. De bewoners van de illegale standplaats hebben een officiële aanschrijving ontvangen van de gemeente, waarin zij werden gesommeerd de standplaats te ontruimen. Deze aanschrijving is inmiddels onherroepelijk. Dit betekent dat hiertegen geen bezwaar en beroep meer mogelijk is. De betrokken bewoners hebben hier geen gehoor aan gegeven. Daarom bleef de gemeente geen andere keus dan de standplaats te ontruimen.

Het is de eerste keer dat op deze manier in Breda een standplaats wordt ontruimd. De actie past in het aangescherpte handhavingsbeleid van de gemeente Breda.

Breda, 18 november 2004