Provincie Drenthe

Conferentie Hanse Passage 2004 Regionale partijen zoeken partners voor toekomst

Assen, 18 november 2004
Persberichtnummer 04-173

Onder voorzitterschap van Commissaris van de Koningin in Drenthe vindt vandaag in Assen de eerste conferentie plaats van het Hanse Passage programma. Met de uitbreiding van de Europese Unie zijn de oude partners van de Nieuwe Hanze Interregio op zoek gegaan naar nieuwe partners in Europa. Vandaag kwam dit nieuwe netwerk van regio's voor het eerst bijeen in de Drentse hoofdstad.

Wij moeten investeren in Europa, niet alleen door kennis en ervaring uit te wisselen maar ook door werkelijk politiek te investeren: we moeten onze stem in de nationale hoofdsteden laten horen maar ook op het politieke toneel in Brussel, zo luidde Ter Beek de start van de conferentie in.

Het doel van deze eerste jaarconferentie van de Hanse Passage is een platform te bieden voor het uitwisselen van ideeën. Die gaan over samenwerking, over cultuur, over economie en over de bijdrage die regios kunnen leveren aan het samengroeien in Europa. Bijvoorbeeld door vertrouwen in Europa uit te stralen en vertrouwen in elkaar. Dan hebben we ook een kans onze burgers ervan te overtuigen dat de Europese Unie al die moeite waard is en een veilige plaats voor ons allen biedt. Europa biedt ons een dak voor economische groei en stabiliteit. Daarvoor hebben wij Europa nodig, maar heeft Europa ons ook nodig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl