Gemeente Den Helder

18-11-2004 Een verhaal uit de reiskist!
van mensen, van reizen en van je plek vinden in Nieuw Den Helder

De wijk Nieuw Den Helder is in beweging. Binnenkort verschijnt de wijkvisie. Maar een wijk komt pas echt in beweging als ook de bewoners in beweging komen. Het deelproject de honderd gezichten van de wijk levert daar een bijdrage aan. Voor de zomer zijn er door de hele wijk billboards met portretten opgehangen. Portretten van kinderen. Immers, deze kinderen bepalen straks de toekomst van de wijk. In de film Hamlet in Den Helder hebben wijkbewoners laten zien welke talenten zij hebben.

18-11-2004
Nieuwe activiteit
De volgende activiteit in deze reeks gaat over reizen en zich vestigen in Nieuw Den Helder. In de wijk wonen inmiddels vele nationaliteiten. Veel mensen hebben zich na een korte of lange reis gevestigd in dit gebied. We hebben een aantal mensen gevraagd dit reisverhaal eens te komen vertellen. Deze vraag heeft ruim tien mensen opgeleverd die dit gaan doen. Alle verhalen worden achter elkaar verteld op een en dezelfde dag. Dit gaat gebeuren op:

Woensdag 24 november 2004 in de projectwinkel Nieuw Den Helder, Marsdiepstraat 305

Om 10.30 uur staan de koffie en thee klaar en zijn er zoete versnaperingen uit verschillende landen. Om 11.00 uur is de officiële opening door projectleider Jan Goed en wethouder Jan de Groot. Daarna kunt u genieten van de verschillende verhalen. Het eerste verhaal start ongeveer om 12.30 uur. Ieder verhaal duurt ongeveer een half uur en wordt slechts eenmaal verteld. U kunt op ieder moment van de dag binnenkomen om te luisteren, maar hoe vroeger u komt, hoe meer verhalen u hoort. Rond 17.00 uur zijn alle verhalen verteld en sluiten we de kisten.

De verhalen worden verteld aan de hand van reiskisten. Daarin zitten de spulletjes die steeds meegenomen zijn van plek naar plek en die de herinneringen oproepen aan het moederland en de reis naar Nieuw Den Helder. Mensen die hun verhaal vertellen komen uit Joegoslavië, Indonesië, Thailand, Sri Lanka, Nederland, Turkije, de Antillen, Marokko, Colombia/Peru en Mali. Naast dat u kunt luisteren naar de verhalen, kunt u ook kennis maken met gebruiken uit de verschillende landen. De mensen lopen in klederdracht, serveren eten uit het land van herkomst en laten muziek horen.

Een unieke gebeurtenis die u niet mag missen en die nieuwe gezichten laat zien uit de wijk Nieuw Den Helder. Gezichten die u de volgende dag zult herkennen en verhalen die uitnodigen om door te praten.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Netty Kolsteeg van de projectwinkel 0223-613373. Zij is bereikbaar tussen 08.30 tot 16.00 uur, van maandag tot en met donderdag.