Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, donderdag 18 november

Alkmaar 18-11-2004 - 16.00 uur

Aanrijding

Alkmaar, woensdag 17 november 2004.

Op de kruising Rekerdijk/Drechterwaard heeft rond 15.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een 43-jarige vrouw op een Spartamet. De 21-jarige automobiliste uit Groet verleende geen voorrang aan de op de Rekerdijk fietsende vrouw, waardoor zij viel en kneuzingen opliep aan haar rechterbeen. Na een bezoek aan het MCA kon zij weer naar huis.

Botsing vrachtwagen met auto

Alkmaar, woensdag 17 november 2004.

Rond 17.30 uur heeft een kopstaartbotsing plaats gevonden op de Martin Luther Kingweg ter hoogte van de Bergerweg. Een 38-jarige automobilist uit Alkmaar stopte voor het oranjelicht. Een achter hem rijdende 56-jarige Alkmaarse vrachtwagenchauffeur zag te laat dat zijn voorganger remde en schoot met zijn vrachtwagen door, waardoor een botsing ontstond met zijn voorganger. De autobestuurder heeft daardoor klachten aan zijn nek en rug en is ter observatie meegenomen naar het MCA.

Onderzoek politie naar milieudelict

Alkmaar, donderdag 18 november 2004.

In verband met een onderzoek naar een bedrijf aan de Laanenderweg heeft de politie rond 08.00 op 3 locaties een doorzoeking gedaan. Het bedrijf wordt verdacht van het verwerken van oliehoudend afval en heeft daar geen vergunning voor. De locaties betreffen de Hoeverweg in Egmond aan den Hoef, de Blanckerhofweg en de Geestersingel in Alkmaar. Hierbij is de administratie ingenomen.

Er zijn geen aanhoudingen verricht, wel krijgt de verdachte, een 61-jarige man uit Egmond aan den Hoef, een proces-verbaal.

Medicijn zoek

Castricum, donderdag 18 november 2004.

In een woning aan de Orchideelaan is in de nacht van dinsdag op woensdag 16 en 17 november een tas gestolen met daarin een medicijn tegen hartklachten. De tas is later teruggevonden op de Geelvinckstraat, maar zonder medicijn. Het betreft een klein flesje, in de vorm van een spray, met een rode vloeistof. Inname van het medicijn kan hartritmestoornissen veroorzaken en is daarom gevaarlijk voor kinderen en volwassenen. Eventuele vinders van het medicijn kunnen contact opnemen met de politie in Castricum via telefoonnummer 0900-8844.