Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, donderdag 18 november

Den Helder 18-11-2004 - 16.00 uur

Politie treft in woning pistool aan

Den Helder, woensdag 17 november 2004.

De recherche heeft in de middag een inval gedaan in een woning aan de Dommelstraat. Er was een vermoeden dat er in de woning een vuurwapen zou liggen.

In een slaapkamerkast werd een pistool aangetroffen met 5 patronen in de houder. In de woning werden twee personen aangehouden, een 23-jarige vrouw uit Den Helder en een 31-jarige man uit Rotterdam. Zij zijn als verdachten van overtreding van de Wet wapens en munitie in verzekering gesteld. Het vuurwapen is in beslag genomen.

De politieactie maakt deel uit van het extra toezicht in de wijk Nieuw Den Helder dat sinds het voorjaar door de politie wordt uitgeoefend met als doel de overlast in de wijk terug te dringen en de situatie beheersbaar te houden.

Drankrijder aangehouden

Den Helder, donderdag 18 november 2004.

Een 35-jarige drankrijder uit Den Helder is aangehouden op de Zuiderzeestraat rond 01.30 uur. De man bleek teveel gedronken te hebben, hij blies 375 ug/l. Tot 220 ug/l is toegestaan. Hij krijgt een proces-verbaal.

Inbraak woning

Den Helder, donderdag 18 november 2004.

In een woning aan de Bothastraat is ingebroken in de nacht van woensdag op donderdag. De dader is binnengekomen door het forceren van een ruitje in de achterdeur. Zowel glaslatten als het ruitje werden verwijderd. Deze werden meegenomen, evenals wat kleingeld en een legitimatiepas.

Hardrijder levert rijbewijs in

Den Oever, donderdag 18 november 2004.

Het rijbewijs van een 43-jarige autobestuurder uit Schagen is ingenomen nadat de man met een snelheid van 175 km/u had gereden over de Afsluitdijk. Daar geldt een maximum snelheid van 120 km/u. Dit gebeurde rond 10.00. De man krijgt een proces-verbaal.