Gemeente Den Helder

18-11-2004 Leuk uitgaan kan binnenkort weer in Den Helder!

Op 8 november jl. heeft de gemeenteraad (dat is de volksvertegenwoordiging, die tevens het hoofd van de gemeente is) besloten het veelbesproken horecaconvenant te wijzigen. Er wordt niet langer vast gehouden aan het systeem van glijdende sluitingstijden voor de horeca; deze worden vervangen door het systeem van vrije sluitingstijden.

Wat houdt dit in?
Dit betekent dat je binnenkort weer leuk kan uitgaan. Ï Je hoeft niet meer voor 02.00 uur binnen te zijn. Ï Je hoeft niet meer om 04.00 uur de kroeg uit te zijn. De kroegen mogen binnenkort zelf bepalen hoe laat ze sluiten.

Wanneer gaat dit in?
Wanneer je weer leuk kan uitgaan, is nog niet bekend. De burgemeester moet eerst met de andere partijen van het horecaconvenant over dit besluit overleggen. De JAR hoopt dat het besluit zo snel mogelijk ingaat, misschien 1 december of 1 januari? In ieder geval binnen een paar maanden! Tot die tijd geldt nog het huidige beleid (je moet aanstaande zaterdag dus nog voor 02.00 uur binnen zijn en uiterlijk 04.00 uur de kroeg te verlaten)¡K Als het nieuwe beleid ingaat, hoor je dat natuurlijk meteen!

Waarom deze wijzigingen?
Momenteel gaan niet zo veel jongeren meer uit. Voor het horecaconvenant was het drukker in de stad. Veel jongeren vetrekken nu al vroeg uit de stad of gaan in andere plaatsen uit. Het uitgaansklimaat is hierdoor ongezelliger dan voorheen. De vroege sluitingstijden zijn financieel ongunstig voor de horecaondernemers. Als dat doorgezet zou worden, gaan kroegen sluiten. Dan zou het nog ongezelliger in de stad worden en dat wil niemand. Verder zouden de huidige, nieuwe ondernemers minder makkelijk kunnen investeren in hun bedrijf en een realisatie van een discotheek is dan minder gunstig.

De JAR hoopt dat binnenkort weer veel mensen de stad gezellig gaan maken! We zien elkaar dan binnenkort.

groeten,

Gesine Oudekerk
voorzitter JAR Den Helder
gesine@jardenhelder.nl