Nederlandse Spoorwegen Londen, 18 november 2004

NedRailways wint NBCC-award

Jaarlijkse onderscheiding van Nederlands-Britse Kamer van Koophandel naar NS-dochter

NS-dochter NedRailways heeft de NBCC-award gewonnen. Deze onderscheiding wordt jaarlijks toegekend door de Nederlands-Britse Kamer van Koophandel aan bedrijven die een bijdrage hebben geleverd aan de Nederlands-Britse handelsrelaties. Anton Valk, directeur NedRailways ontving de prijs vandaag uit handen van Heineken topman Anthony Ruys. NedRailways krijgt hiermee erkenning voor de toegevoegde waarde van de uitwisseling van ervaring en kennis tussen beide landen, die zowel de Engelse als Nederlandse reizigers ten goede komt.

Anton Valk: "Wij zijn blij met deze onderscheiding. Het is een erkenning van het succesvolle Nederlands-Britse partnership tussen NedRailways en Serco, waarbij ondernemerschap en de mogelijkheid om van elkaar te leren in een zeer competitieve markt voorop staan."

NedRailways, een 100% dochter van NS, werd in 2002 opgericht om concessies in het buitenland te verwerven met het oog op de voortschrijdende liberalisering van het spoorvervoer in Europa. Doel is om daarbij rendement te behalen, ervaring op te doen en kennis over te brengen, maar ook kennis te verwerven, die vervolgens weer in Nederland kan worden gebruikt. In Groot-Brittannië won NedRailways samen met haar Britse partner Serco vorig jaar de, succesvol verlopende, Merseyrail-concessie voor het treinverkeer rond Liverpool. Dit najaar verwierf deze combinatie de Northern Rail-concessie voor het stadsgewestelijk en regionaal railvervoer in geheel Noord-Engeland. Northern Rail wordt in december 2004 overgenomen.


* * * *

|Noot aan| |