Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 18 november 2004

(

Katwijk/Rijnsburg/Valkenburg - Verlichtingscontroles
Het gaat stukken beter met de verlichting op (brom)fietsen. Dit concludeert de politie na 8 verlichtingscontroles. Op 1 november jl. startte de politie met de controles. Telde de politie vorig jaar bij 9 controles nog 240 overtredingen, de teller staat nu op "slechts" 58 bekeuringen voor het niet in orde hebben van de verlichting op fiets of bromfiets. Komende week gaat de politie controleren op de Zeeweg, de Hoorneslaan en Molentuinweg in Katwijk, de Sandtlaan en de Brouwerstraat in Rijnsburg en de Torenvlietlaan en Katwijkerweg in Valkenburg.

Leiden - Aanrijding
Een 57-jarige fietsster uit Leiden sloeg op donderdag 18 november rond 09.05 uur op het Noordeinde zonder haar hand uit te steken plotseling links af. Een achter haar rijdende 29-jarige automobilist uit Leiden die achter haar reed kon de vrouw niet meer ontwijken en reed haar aan. Met beenletsel is de vrouw overgebracht naar het LUMC.

Leimuiden - Auto raakt van weg af
Een 33-jarige man uit Alphen aan den Rijn raakte op donderdag 18 november rond 10.40 uur op de Provincialeweg N207 in een slip en kwam tot stilstand in de naast de weg liggende sloot. De man kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. Volgens de man raakte hij in een slip door modder op de weg. Dit kon niet bevestigd worden door de terplaatse gekomen agenten.

Rijnsaterwoude - Aanrijding
Een 35-jarige automobiliste uit Rijnsaterwoude verleende op donderdag 18 november op de kruising Woudsedijk-Zuid met de Herenweg geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit Woubrugge. Bij de aanrijding die ontstond liep de vrouw letsel op aan nek, rug, hoofd en benen. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Bodegraven - Politie zoekt wegpiraat
De politie is op zoek naar de bestuurder van een blauw tot paarse Fiat Punto. De bestuurder haalde op donderdag 18 november rond 08.00 uur verschillende capriolen op de weg uit die gericht waren tegen een 31-jarige vrouw uit Bodegraven en haar in gevaar bracht. De vrouw reed in haar auto over de Noordzijde Bodegraven binnen toen de automobilist hinderlijk achter haar ging kleven. Na de rotonde haalde hij de vrouw in, sneed haar en ging vervolgens boven op zijn rem staan. De vrouw moest vervolgens vol in de remmen om een aanrijding te voorkomen. Tot drie keer toe herhaalde de man dit gedrag, liet zich vervolgens weer terugzakken tot achter de auto waarin de vrouw reed en begon de vrouw weer op te duwen. Op de Bodelaan stopte de vrouw om een vrachtauto voor te laten gaan. De man gooide zijn auto voor de vrouw, bleef even staan en reed vervolgens weg. De vrouw voelde zich bedreigd en reed naar het politieburau. Daar deed ze aangifte van poging tot zware mishandeling en bedreiging. De politie stelt een onderzoek in en hoopt dat getuigen informatie hebben dat kan leiden tot de aanhouding van de automobilist. Getuigen kunnen bellen met de politie in Bodegaven via 0900-8844 (lokaal tarief)


---------------------------------- einde middagberichten -----------------------------------------

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --