Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuwsbrief: 18-11-2004 - Capelle Actueel

Op huiscontrole met de mobiele surveillance De meeste meldingen worden snel opgevolgd
Het is een zonnige, frisse oktoberdag. Het is rustig in het centrum van Capelle, de scholen zijn gesloten. Toezichthouders Ajjaji en Wim controleren de huizen van enkele herfstvakantiegangers.

BSN Oostgaarde fuivend van start
BSN is begonnen, en hoe! Diverse activiteiten zijn georganiseerd en er hebben al veel kinderen aan deelgenomen.

Buurtbemiddelaar helpt Capellenaar bij oplossen ruzie Op zaterdag 13 november opende wethouder Wim de Bruin de locatie Wisselspoor 6, waar bewoners terecht kunnen voor meer informatie over buurtbemiddeling.

Capelle werkt aan
De plantsoenen, het Atolpad en de riolering op de Jacob van Ruysdaelsingel.

Capelse chocolade Kanjers uitgereikt tijdens de Sint Nicolaasintocht Afgelopen zaterdag reikte burgemeester Joke van Doorne tijdens de intocht van Sint Nicolaas op het Stadsplein aan de jongens en meisjes van de scouting en de jeugdbrandweer Capelse Kanjers in chocoladevorm uit.

Support zoekt mentoren
Er zijn altijd wel jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Jongeren die, door omstandigheden, tussen wal en schip vallen en tijdelijk wat extra zorg en aandacht nodig hebben.

Uit de collegevergaderingen van 12 en 16 november 2004 Op vrijdag 12 november en dinsdag 16 november 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen

Vergadering Monumentencommissie (onder voorbehoud) De openbare vergadering van de Monumentencommissie vindt plaats op dinsdag 23 november 2004 om 10.00 uur in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111.

Nieuwe regels voor kinderopvang
Op 1 januari 2005 treedt de Wet Kinderopvang (WKO) in werking. De wet regelt de kwaliteit en financiering van kinderopvang.

Publieksfolder over historisch archief Capelle
Op vrijdag 5 november maakte mevrouw E. van den Bent, gemeentearchivaris van het gemeentearchief Rotterdam, een rondreis langs Albrandswaard, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Capelle aan den IJssel en Ridderkerk.

Schollevaar-Oost in gesprek rond kampvuur
Bewoners van de Grafiek, Ets, Fresco en Aquarel kunnen op 19 november een klein kampvuur bijwonen op het binnenhof van de Grafiek en de Fresco (ingang bij De Ets).

Schoon drinkwater, ook voor de kleine
We hebben in Nederland gelukkig heel schoon drinkwater. Alleen legionella en loden leidingen kunnen in bepaalde situaties de kwaliteit van het water in gevaar brengen.

Agendas raadscommissievergaderingen 22 t/m 25 november 2004 Van maandag 22 tot en met donderdag 25 november 2004 en van maandag 29 november 2004 tot en met woensdag 1 december 2004 komen de raadscommissies bij elkaar.

Gemeenteraadsvergadering 22 november 2004
Op maandag 22 november 2004 vergadert de gemeenteraad van Capelle aan den IJssel in de raadzaal van het gemeentehuis.

Bekendmaking 13 oktober 2004
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningenen kapvergunningen en een rectificatie vrijstelling bestemmingsplan in procedure zijn.

Bekendmaking 20 oktober 2004
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouw-, sloop- en kapvergunningen, in procedure zijn.

Kennisgeving Wet milieubeheer
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) veroorzaken, hebben meestal een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer.

Bekendmakinng 27 oktober 2004
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen in procedure zijn.

Kennisgeving Wet milieubeheer
Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, kunnen op grond van de Wet milieubeheer een vergunning nodig hebben.

Bekendmaking 3 november 2004
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen in procedure zijn.

Bekendmaking 10 november 2004
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen, sloopvergunningen en aanvragen voor invalideparkeerplaatsen in procedure zijn.

Bekendmaking 17 november 2004
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende bouwvergunningen, kapvergunningen en de tijdelijke referendumwet in procedure zijn.
---

info@capelle-ijssel.nl