Captaris zet nieuwe standaard met RightFax 9.0

Volledige integratie papieren en digitale documenten met RightFax Connector voor Hummingbird Enterprise DM

Nieuwegein, 18 november 2004 - Captaris, leverancier van oplossingen voor het distribueren van bedrijfsinformatie, kondigt RightFax 9.0 aan. RightFax is een bedrijfsoplossing voor de verwerking van fax-berichten en elektronische documenten. De nieuwe versie biedt significante verbeteringen op het gebied van prestaties, beveiliging en schaalbaarheid. Door het integreren en automatiseren van de stroom faxberichten, papieren en elektronische documenten en data, kunnen bedrijven met de RightFax 9.0 in korte tijd de efficiency verbeteren en de kosten verminderen.

"Elektronische faxservers spelen een belangrijke rol binnen de infrastructuur voor het afleveren van informatie, zeker in sectoren zoals de gezondheidszorg, de overheid en de financiële dienstverlening. Dat blijkt ook uit de gestage groei van het aantal RightFax-installaties. En dat betreft zowel nieuwe klanten als uitbreidingen bij de huidige klanten. RightFax 9.0 is mede tot stand gekomen na intensieve feedback van onze klanten en partners", zegt Limor Joseph Raz, international Marketing Director. "De nieuwe versie is sneller en makkelijker te implementeren, de interfaces zijn vereenvoudigd en de prestaties verbeterd. En dat betekent dat de investeringen sneller worden terugverdiend."

De belangrijkste features van RightFax 9.0:

* Open database - maakt gebruik van Microsoft SQL Server ter ondersteuning van de schaalbaarheid, betrouwbaarheid en uitwisselbaarheid die ondernemingen nodig hebben.
* Op Microsoft.Net gebaseerde webclient - biedt een intuïtieve webinterface voor het versturen, ontvangen en beheren van faxberichten. Deze interface maakt het werken met faxberichten nog eenvoudiger voor zowel gebruikers als beheerders.
* Uitgebreide tools voor beveiliging en privacy - deze voorzien in twee administratieve lagen, onder meer om het inzien van faxberichten onmogelijk te maken.
* SMS-uitbreidingen - voor het ontvangen en versturen van SMS tekstberichten, als aanvulling op de reeds aanwezige methoden voor het afleveren van faxberichten, e-mails en documenten.
* Active Directory verbeteringen - beheerders kunnen eenvoudig specifieke groepen definiëren voor synchronisatie.
* Verbeterde ondersteuning IBM Lotus Notes - uitgebreidere ondersteuning voor Lotus Notes R6.5, waaronder iNotes, Notes clustering, rapportages, SecureDocs vanuit Notes en andere verbeteringen die de implementatie vereenvoudigen en de bruikbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid op een hoger peil brengen.
* Mogelijkheden voor Fax over IP (FoIP) - ondersteunt T.38 protocol via de Brooktrout 1034 faxkaarten om een veilig pad te bieden voor organisaties die gebruik willen maken van FoIP.
* Niet faxen/nummer niet draaien - ondersteunt maatregelen tegen spam en 'junk fax' door uitgaande nummers te vergelijken met een lijst nummers die geblokkeerd zijn.

RightFax Connector voor Hummingbird Enterprise DM
Met deze connector kunnen gebruikers rechtstreeks vanuit hun Hummingbird Enterprise-omgeving automatisch faxberichten versturen, ontvangen en beheren. Belangrijke voordelen hiervan zijn de volledige integratie van papieren en digitale documenten, het snel terugvinden van faxberichten en tijdwinst door efficiënter document- en archiefbeheer.

"Hummingbird Enterprise DM en onze RightFax faxservers zijn in Nederland veel in gebruik bij de overheid en de juridische sector, onder meer omdat een fax als juridisch bewijs geldt. In deze papierintensieve sectoren biedt de RightFax connector dan ook veel voordelen doordat faxberichten nu naadloos in het Hummingbird documenbeheersysteem kunnen worden opgenomen", Limor Joseph Raz, international Marketing Director. "Dit betekent dat gebruikers meer rendement uit de combinatie Hummingbird/RightFax kunnen halen. Faxberichten raken niet meer zoek en de hoeveelheid papier neemt af."

De RightFax Connector voor Hummingbird Enterprise DM is de enige faxserver-integratie die rechtstreekse integratie mogelijk maakt met de repository van Hummingbird Enterprise DM. Deze combinatie zorgt voor een gestroomlijnde distributie van informatie en beheer, door organisaties een veilige, betrouwbare manier te bieden voor het terugzoeken, indexeren, afleveren en archiveren van bedrijfsinformatie. De RightFax Connector for Hummingbird Enterprise DM is een add-on voor RightFax 8.7 en de nieuwste versie RightFax 9.0 en is verkrijgbaar via het netwerk van Captaris resellers en distributeurs.

Over Captaris
Captaris (NASDAQ: CAPA), opgericht in 1982, is een vooraanstaand leverancier van oplossingen voor het distribueren van bedrijfsinformatie, die de berichtenstroom, data en documenten binnen organisatie integreren, verwerken en automatiseren. Captaris levert in samenwerking met vooraanstaande technologiebedrijven een complete reeks producten en diensten, via een wereldwijd distributienetwerk. Het bedrijf heeft ruim 80.000 systemen geïnstalleerd in 44 landen, onder andere bij 93 van de Fortune 100-bedrijven, die met de oplossingen van Captaris de kosten terugbrengen en de prestaties van hun bedrijfskritische informatiesystemen verhogen.

Het hoofdkantoor van Captaris is gevestigd in Bellevue (VS). Het bedrijf heeft vestigingen in Tucson, Portland, Calgary, Zwitserland, Groot-Brittannië, Duitsland, Hong Kong, Australië en Dubai. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich in Nieuwegein, Nederland. Meer informatie is te vinden op www.captaris.com.

Contactinformatie:
MCS, Natasja la Lau, tel.: 023 - 562 82 08, e-mail: natasjal@monogram.nl