Akzo Nobel

Fritz Fröhlich, voormalig CFO Akzo Nobel, Koninklijk onderscheiden

Arnhem, 18 november 2004 Fritz Fröhlich, voormalig Chief Financial Officer en Vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel, is vandaag onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van staatssecretaris Karien van Gennip tijdens een symposium ter gelegenheid van 10 jaar Akzo met Nobel. De Orde van Oranje-Nassau wordt toegekend aan mensen die een aanzienlijke tijd bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

Voorzitter Hans Wijers van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel: Dit is een grote eer voor zowel mijn voormalige collega Fritz Fröhlich als voor Akzo Nobel. Na zijn leidende rol in de reorganisatie van onze Vezeldivisie heeft hij een sterke reputatie opgebouwd als een echte internationale topmanager voor onze onderneming. De Europese zakengemeenschap heeft dat erkend door hem uit te roepen als de beste CFO van de Europese Chemische Industrie. In Nederland werd hij tot de beste CFO van alle beursgenoteerde ondernemingen uitgeroepen. Fritz Fröhlich heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van Akzo Nobel.

Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd heeft de heer Fröhlich de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verlaten. Hij werd op 1 mei 2004 opgevolgd door Rob Frohn.

Internet: www.akzonobel.nl
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343