Ingezonden persbericht


MAXTOR START LEVERING
NIEUWE ATLAS DRIVES VOOR ZAKELIJK GEBRUIK

Maxtor is gestart met de levering van de nieuwste uitbreidingen op de serie Atlas® professionele harddisks, te weten de Atlas 10K V- en de Atlas 15K II-drives. De disks bieden onder meer de zekerheid van een MTTF (gemiddelde bedrijfstijd tot eerste storing) van 1,4 miljoen uur en bevatten nieuwe MaxAdapt® aanpassingsfuncties, plus tweemaal de opslagcapaciteit van hun voorgangers.
Brendan Collins, vice-president productmarketing van Maxtor: "Onze nieuwste Atlas-producten worden nu geleverd met de Ultra320 SCSI-interface en we zijn van plan het volgend kwartaal schijven met een Serial Attached SCSI (SAS) interface te gaan leveren. Maxtor wil zowel 10.000- als 15.000-RPM 3,5-inch enterprise-drives bieden met Ultra320 SCSI- en SAS-interfaces, zodat afnemers hun huidige en toekomstige systeemontwerpen met deze geavanceerde technologie kunnen uitrusten." "Er blijft voorlopig vraag naar 3,5-inch enterprise-drives voor servers, gezien de grote installed base en de bewezen betrouwbaarheid," zegt David Reinsel, bij IDC werkzaam als programmadirecteur storage-research. "Door vast te houden aan de 3,5-inch configuratie kunnen systeemfabrikanten met de nieuwe Atlas-producten hun bestaande systeemarchitecturen blijven gebruiken en die bovendien voorzien van nieuwe technologieën, zoals de SAS-interface."
De Atlas 10K V-drive is leverbaar met opslagvolumes van 73, 147 en 300 GB, en heeft een rotatiesnelheid van 10.000 RPM. De drive levert een maximum continue overdrachtsnelheid van 89 MB/sec en kent een gemiddelde zoektijd van 4,0 ms plus een 8 MB ECC-ondersteunde cache. De Atlas 15K II-drive is er in capaciteitsuitvoeringen van 36, 73 en 147GB, en draait op 15.000 RPM. Deze drive haalt een maximale continue overdrachtsnelheid van 98 MB/sec en een gemiddelde zoektijd van maar liefst 3,0 ms.Hij beschikt eveneens over een 8 MB ECC-cache. De Maxtor Atlas-drives zijn de enige schijven van enterprise-niveau met de intelligente MaxAdapt-technologie, die ervoor zorgt dat de disks onder wisselende systeemcondities toch de optimale systeemperformance kunnen realiseren.
De Atlas 10K V- en Atlas 15K II-drives worden momenteel geleverd met de U320 SCSI-interface. Uitvoeringen met een SAS-interface staan gepland voor het eerste kwartaal van 2005. Met een SAS systeemarchitectuur kunnen Atlas SAS-drives binnen één systeem worden geïntegreerd met Serial ATA (SATA) drives, zoals de Maxtor MaXLine? SATA-drives. Deze Serial in a Box? opslagarchitectuur biedt ruime flexibiliteit en schaalbaarheid binnen één behuizing, zodat die kan dienen als universele bouwsteen voor de storage-infrastructuur van datacenters.

Over Maxtor
Maxtor Corporation (www.maxtor.com) is een van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor informatieopslag. Het bedrijf voert een breed spectrum opslagproducten voor PC's, servers met Intel-processoren en consumentenelektronica producten. Maxtor heeft een degelijke reputatie als marktleider opgebouwd door haar afnemers sinds jaar en dag hoogwaardige producten en ondersteuning te bieden. Kijk voor meer informatie over Maxtor en haar producten op www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de effectenbeurs van New York.

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht