Gemeente Den Haag

november 2004
Inzendtermijn sluit zaterdag Samenstelling jury 'Den Haag van Morgen' bekend (18 november)

Een vijfkoppige jury zal zich buigen over de ideeën die binnenstromen voor de prijsvraag 'Den Haag van Morgen'. De jury staat onder leiding van Wim Willems, wetenschapper en bij het Haagse publiek bekend van zijn rubriek 'Stadskind' in de Haagsche Courant. Nog tot aanstaande vrijdag kan iedere inwoner van Den Haag een idee inzenden en meedingen naar 1.000 euro voor de zestien beste ideeën. Op dit moment zijn er al circa 130 inzendingen binnen.

Naast Wim Willems bestaat de jury uit Albert Peeters, eindredacteur van de Posthoorn, de actrice Guusje Eijbers van Stichting Theater De Regentes, John van Ringelenstein, vice-voorzitter ADO Den Haag en Bha rti Nannan, presentator van multiculturele evenementen als het Milan Festival in het Zuiderpark en organisator van Indiase Bollywood dansvoorstellingen.

Stemmen
Dinsdag 23 november gaan de juryleden aan de slag. Ze selecteren dan de zestien beste ideeën. Deze worden allemaal beloond met 1.000 euro en gaan door naar de eindronde. Op woensdag kan het Haagse publiek de zestien ideeën bekijken op www.denhaagvanmorgen.nl of lezen in de Haagsche Courant van die dag en zijn stem uitbrengen. Stemmen kan per post of per e-mail tot maandag 29 november 20.00 uur. Voor stemmen per post en per mail geldt het tijdstip van binnenkomst op het stadhuis. Op de slotavond in het stadhuis op 30 november wordt bekendgemaakt welke twee ideeën het hoogst zijn geëindigd. Voor deze ideeën gaat de Gemeente Den Haag zich zoveel mogelijk inspannen om ze gerealiseerd te krijgen.

Debatten
Enkele ideeën zijn al gepresenteerd tijdens de zes debatten die de afgelopen weken plaatsvonden op verschillende plekken in de stad. Ook kwamen tijdens die debatten spontaan nieuwe ideeën naar boven. De laatste debatten vonden afgelopen maandag en dinsdag plaats in Scheveningen. De verslagen van de debatten zijn na te lezen op www.denhaagvanmorgen.nl