NISB

Meer dan 50.000 aanmeldingen voor de actie 'Heel Nederland danst'

Nog precies 14 dagen en dan danst heel Nederland op 'Reset your brain' van Soulvation. De meter blijft lopen; ruim 200 organisaties hebben zich aangemeld die samen voor ruim 50.000 dansers zorgen. Vanuit heel Nederland komen enthousiaste geluiden. Het merendeel van de aanmeldingen komt van basisscholen, maar ook de ANWB, een revalidatiecentrum, steunpunten van de stichting Welzijn Ouderen, sport- en danscentra en verschillende gemeenten swingen mee op de FLASH!-move.

Heel Nederland danst
Op donderdag 18 november om exact 11.15 uur wordt overal in het land vijf minuten gedanst, inclusief politici en fractiemedewerkers in de oude zaal van de Tweede Kamer. Hier geeft staatssecretaris Ross samen met Tweede Kamer voorzitter Weisglas en NISB-directeur André van Schaveren het startschot van de landelijke actie 'Heel Nederland danst'.

Waarom meedansen?
De gevolgen van te weinig bewegen zijn ernstig, zoals diabetes, overgewicht, vroegtijdig overlijden of sociaal isolement. Gebrek aan beweging is naast slechte voeding en roken de grootste risicofactor voor het ontstaan van ziekten. De focus moet daarom worden gericht op het stimuleren van een actieve leefstijl. Dansen is bovendien niet alleen gezond, maar vooral ontspannend en leuk om samen te doen.

Hoe kunt u meedoen?
Kijk op www.heelnederlanddanst.nl voor locaties bij u in de buurt. Op de site is de muziek te beluisteren en de FLASH!-move te zien, zijn formulieren voor het Guinness Book of Records te downloaden en vinden deelnemers tips.

NISB
Initiatiefnemer voor deze actie is het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). NISB viert hiermee haar vijfjarig bestaan en vraagt met de actie aandacht voor het belang van sport en bewegen. NISB is in 2003 in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de campagne FLASH! gestart om Nederlanders aan te zetten tot een actieve leefstijl.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Noot voor de redactie,