Gemeente Sneek


Uitbouw Brede School Sperkhem start in zomer 2005 De Brede School Sperkhem gaat in een andere samenstelling door met de ontwikkeling van de plannen. Het schoolbestuur van de Koningin Wilhelminaschool heeft besloten dat de KWS niet gezamenlijk met de Driemaster Sperkhem een Brede School Sperkhem gaat vormen. De KWS blijft in het huidige schoolgebouw. De gemeente en de Driemaster vervolgen samen met andere organisaties en instellingen, waar onder Stichting Profiel, hun weg om de Brede School Sperkhem tot een succes te brengen.

Inmiddels is de architect de Brede School aan het ontwerpen. Het huidige schoolgebouw van de Driemaster Sperkhem blijft bestaan, de architect ontwerpt de uitbouw hiervan. Zodra het ontwerp gereed is, presenteert de school samen met de architect de schetstekening aan de omwonenden en de ouders van de school.

Met basisschool de Driemaster heeft de gemeente nauw overleg over de wensen en uitgangspunten voor de nieuwe Brede School. Op enthousiaste en inspirerende wijze geeft De Driemaster haar invulling aan de vorming van de Brede School. Tegenover de invulling van stichting Profiel in de Brede School staat de Driemaster zeer positief.

Profiel voert in het gebouw in ieder geval de volgende activiteiten uit: activiteiten in het kader van de verlengde schooldag, Boeij (cursussen kunst, cultuur en sport voor kinderen), tussenschoolse opvang en schoolmaatschappelijk werk.
Het consultatiebureau wil graag cursussen in de Brede School geven en er een inloopspreekuur organiseren.

Naar verwachting wordt rond de zomervakantie van 2005 gestart met de uitbouw van de Brede School.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 17-11-2004