Eemland zuid, 08.50 uur

Utrecht 18-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Teveel op

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 november werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond 02.20 uur werd een 35-jarige automobilist uit Amersfoort op de Groningerstraat gecontroleerd. Hij had te diep in het glaasje gekeken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 275 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Meisje gestoken

AMERSFOORT Op woensdag 17 november is een meisje in haar been gestoken. De verdachte is aangehouden.

Rond 13.00 uur stond een groepje jongeren op de Wielandstraat. Er ontstond ruzie tussen een 14-jarige meisje uit Amersfoort en een 15-jarig meisje uit Nijkerk over een jongen die zij beiden kenden. Daarbij werd het 15-jarige meisje door de ander in haar been gestoken. Het slachtoffer belde bij een nabij gelegen woning aan en werd door de bewoonster geholpen. Het meisje is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Zij mocht na behandeling naar huis.

De verdachte, het 14-jarige meisje uit Amersfoort, is in haar ouderlijke woning aangehouden en is in het politiebureau ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.

Politie onderzoekt aanrijding

AMERSFOORT De politie onderzoekt een aanrijding die plaatsvond op vrijdag 5 november, om 10.40 uur, op de Kamp in Amersfoort.

Een 76-jarige inwoonster uit Amersfoort reed met haar fiets over de Kamp in de richting van de Van Randwijcklaan. Ter hoogte van een speelgoedwinkel, gevestigd in perceel 71, week zij met haar fiets naar links uit voor een daar geparkeerde witte bestelauto. Op dat moment werd zij aan de linkerzijde gepasseerd door een acheropkomende fietser. Beide bestuurders raakten elkaar en de vrouw kwam ernstig ten val. De inhalende fietser is wel even gestopt, maar vervolgde zijn weg zonder zijn identiteit achter te laten toen een getuige de vrouw te hulp schoot. De vrouw is later met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar werd geconstateerd dat zij haar pols had gebroken en een hoofdwond had opgelopen.

De politie is op zoek naar de inhalende fietser met het volgende signalement:


- man, getinte huidskleur, mogelijk Noord-Afrikaans of Zuid-Europees, klein van postuur, leeftijd tussen de 60 en 65 jaar, klein zwart snorretje en zwart haar, brildragend.

Getuigen en de nog onbekende, inhalende, fietser worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.