TNO

Integrale aanpak verzuim en verloop in contact centers

TNO en Coníche International bieden contactcenters (ook wel callcenters genoemd) sinds deze maand een gezamenlijk programma aan om te helpen bij het verbeteren van de productiviteit in deze bijzondere sector. Het programma richt zich op contactcenters teams en omvat een analyse van de onderlinge samenhang van 1. de oorzaken van ziekteverzuim en verloop, 2. de psychosociale processen, 3. de gevolgen voor de productiviteit en 4. het managementproces.

Gefundeerd ziekteverzuimbeleid
Contactcenters kampen doorgaans met een hoog ziekteverzuim en verloop. De beschikbare kennis hierover is samengebracht in een generiek model dat per contactcenter aangepast wordt om te achterhalen wat de achterliggende factoren voor het verzuim en het verloop zijn. Dit geeft managers de mogelijkheid weloverwogen beslissingen te nemen die zowel passend zijn als het hoogste rendement opleveren: een gefundeerd ziekteverzuimbeleid.

De theoriegestuurde en systematische aanpak van TNO, o.a. gespecialiseerd in innovatief onderzoek ter verbetering van samen-werken in complexe werkomgevingen, wordt door Coníche International, als adviseur van contactcenters, uitstekend aangevuld met praktische en toegepaste kennis op het gebied van contactcenters. Gezamenlijk leveren zij zowel een gedegen analyse van de oorzaken van het ziekteverzuim en verloop als praktische oplossingsrichtingen.