Politie Hollands Midden

HET BUREAU COMMUNICATIE IS DONDERDAG 18 NOVEMBER TUSSEN 10.00 EN 12.00 UUR IN VERGADERING. DE PIKETFUNCTIONARIS IS VOLGENS DE REGELING BEREIKBAAR.

Sassenheim - Auto gestolen na inbraak in woning Na een inbraak in een woning aan de Hoofdstraat werd een buiten geparkeerde VW Touareg gestolen. De inbraak in de woning vond in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 november plaats. Van een raam werd een ruit verwijderd en met de binnen gevonden sleutels werd de auto gestart en gestolen. De politie heeft de auto onmiddellijk (inter)nationaal laten signaleren en stelt een nader onderzoek naar de inbraak in.

Sassenheim - Aanrijding Een 25-jarige automobilist uit Lisse reed op woensdag 17 november rond 17.00 uur op de Hoofdstraat een 53-jarige bromfietser uit Leiden aan. De automobilist verleende bij het richting veranderen geen voorrang aan de bromfietser die uit tegengestelde richting naderde. De Leidenaar liep door de aanrijding beenletsel op en werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Alphen aan den Rijn 99 keer in de fout

Politie team Alphen-Ridderveld heeft gedurende een week intensief gecontroleerd op het weggedrag van fietsers en bromfietsers. De controles vonden hoofdzakelijk in de ochtenduren plaats. Er is in het bijzonder gelet op gevaarlijk rijgedrag dat ergernis oproept, maar dat ook gevaarlijk is. Daaronder vielen onder meer het tegen de richting in rijden (niet rechts houden) en het door rood rijden. Gedurende de week zijn 99 bekeuringen uitgeschreven. De controleweek was een vervolg op de actie "Wij gaan weer naar school" die na de zomer vakantie werd gehouden. Ook toen werd op het rijgedrag van fietsers en bromfietsers gelet. 40 x voor Niet rechts houden op de fiets 25 x voor Niet stoppen voor rood licht op de fiets 13 x voor Tegen de richting in op eenrichtingsweg op de fiets 8 x voor Niet rechts houden op de brommer 5 x voor Geen voor of achterlicht op fiets 5 x voor Geen voor en achterlicht op fiets 1 x voor Geen helm bestuurder bromfiets 1 x voor Als bromfietser niet de rijbaan gebruiken 1 x voor Als snorfietser niet de rijbaan gebruiken De maanden november en december blijven de fietsers en bromfietsers in de belangstelling staan. Die maanden worden er verlichtingscontroles gehouden.

Gouda Verdachte van winkeldiefstal aangehouden

Medewerkers van een supermarkt aan de Westerkade hebben woensdag 17 november omstreeks 10.15 uur een 29-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De verdachte probeerde zonder betalen de winkel uit te komen met een aantal pakken wasmiddel. Twee medewerkers konden, ondanks zijn hevige verzet, voorkomen dat hij er vandoor ging. Een medewerker raakte bij de aanhouding gewond in het gezicht. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het bureau.

-------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 18 november 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --