Politie Limburg-Noord


Politie betreurt berichtgeving over jongerengroep
Datum: 18-11-2004

Tijd bericht: 15:14

Plaats: Venray

De politie betreurt de berichtgeving over 'Lonsdale'-jongeren, zoals donderdag in Dagblad de Limburger. In dat artikel wordt een algemeen beeld geschetst van de 'Lonsdale'-jongeren, dat niet geldt voor de jongeren in Venray, hoewel die suggestie wel wordt gewekt.

De algemene uitspraken die in het krantenbericht staan, zijn gebaseerd op een onderzoek naar kenmerken van de 'Lonsdale'-subcultuur in het district Venlo. Deze uitspraken zijn niet één op één van toepassing te verklaren op de kleine groep van 30 jongeren in Venray. Dat dit toch gebeurd is, is bijzonder ongelukkig. Juist nu in Venray de politie de laatste weken de contacten met de verschillende groepen heeft geïntensiveerd om de dialoog op gang te houden en de onderlinge spanningen te verminderen.

De politie zet het onderzoek naar de vechtpartij en andere incidenten voort: verdachten zullen worden aangehouden en de politie treedt handhavend op als nieuwe incidenten daar aanleiding toe geven. Daarnaast stelt de politie alles in het werk om nieuwe problemen tussen jongerengroepen te voorkomen. Dat doet ze in nauwe samenwerking met de partners. De boodschap is dat we samen werken aan een veilige en leefbare samenleving.