Ingezonden persbericht


Persbericht Bouwfonds Office Value Fund NV

Bouwfonds introduceert een semi open-end vastgoedfonds voor particuliere beleggers

Hoevelaken, 18 november 2004 ­ Bouwfonds Asset Management presenteert haar vierde vastgoedfonds voor particulieren: Bouwfonds Office Value Fund NV. Het fonds koopt, exploiteert en verkoopt commercieel vastgoed (hoofdzakelijk kantoren) dat zoveel mogelijk langjarig is verhuurd aan solide partijen in de overheidssector of aan financiële instellingen. Naar verwachting bedraagt de totale omvang van het fonds na 3 jaar circa 300 miljoen. Het geprognosticeerde gemiddelde enkelvoudige totaalrendement bedraagt jaarlijks 8% bij een looptijd van 12 jaar. De prijs van de certificaten bedraagt 10.000,- (exclusief kosten) bij de eerste emissie. Certificaten zijn verkrijgbaar bij ABN AMRO Bank NV.

Bouwfonds Office Value Fund NV is het vierde (niet-beursgenoteerde) vastgoedfonds voor particulieren van Bouwfonds Asset Management. Het fonds heeft een semi open-end structuur, waardoor het voor beleggers onder voorwaarden mogelijk is om maandelijks in en/of uit het fonds te stappen.

Het fonds speelt in op de huidige marktomstandigheden door te beleggen in vastgoed dat bij aanvang langjarig verhuurd is aan hoofdzakelijk huurders uit de overheidssector of financiële instellingen. De langjarige huurcontracten met solide huurders bieden beleggers een relatief stabiele inkomstenstroom gedurende de huidige periode van overaanbod op de kantorenmarkt. Wanneer de situatie van overaanbod is verdwenen, ontstaat er weer ruimte op de kantorenmarkt voor verdere groei. Bouwfonds Office Value Fund NV verwacht hiervan te profiteren door het moment van verkoop van de vastgoedbeleggingsportefeuille zorgvuldig af te stemmen op de straks geldende marktomstandigheden in de vastgoedmarkt.

De Autoriteit Financiële Markten heeft op 29 oktober 2004 een permanente vergunning aan Bouwfonds Office Value Fund NV verstrekt in het kader van de Wet toezicht beleggingsinstellingen. Het prospectus van Bouwfonds Office Value Fund NV kan worden aangevraagd via een beleggingsadviseur van ABN AMRO Bank NV of via www.bouwfonds.nl, thema beleggen. De inschrijving voor de eerste emissie sluit in beginsel op 10 december 2004.

Hoevelaken, 18 november 2004
ABN AMRO Bouwfonds Nederlandse Gemeenten NV

Voor nadere informatie:
Bouwfonds Asset Management BV
De heer M. van Thienen
telefoon: 033 ­ 750 47 27
fax: 033 ­ 750 47 55

Voor uitvoerige en meer gedetailleerde informatie wordt verwezen naar de inhoud van het prospectus en de financiële bijsluiter. De waarde van een certificaat kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Belangstellenden dienen het prospectus en de financiële bijsluiter te bestuderen en eventueel onafhankelijk (juridisch en fiscaal) advies in te winnen.


---- --