ROBECO NEDERLAND BV

Robeco opent inschrijving Robeco World Top 50 Garant Notes

Rotterdam, 19 november 2004
PERSBERICHT

ROBECO OPENT INSCHRIJVING ROBECO WORLD TOP 50 GARANT NOTES

Robeco start de inschrijving van Robeco World Top 50 Garant Notes January 05/14 in Nederland en België. De looptijd is negen jaar en op de einddatum wordt ten minste de garantiewaarde van EUR 1.000 per certificaat uitbetaald. Via deze note kan worden geprofiteerd van de rendementen van vijftig grootste beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd, gemeten naar beursomvang die op 14 oktober 2004 waren opgenomen in de Dow Jones GLOBAL TITANS 50-indexSM. Zekerheden worden geboden door de garantiewaarde op einddatum en de vaste rente-uitkering van 5% per jaar, in elk van de eerste vier jaar.

Verhandelbaarheid
De certificaten zullen vanaf 4 januari 2005 dagelijks, tegen de dan geldende koers via de beurs verhandelbaar zijn.

Productkenmerken
De Robeco World Top 50 Garant Notes hebben een looptijd van negen jaar. De looptijd begint op maandag 4 januari 2005 en duurt tot en met maandag 6 januari 2014. De uitgifteprijs van een certificaat bedraagt EUR 1.017,50 (dit is indicatief, voor de uitgiftedatum van 4 januari 2005 is de definitieve uitgifteprijs bekend, deze bedraagt maximaal EUR 1.020). De garantiewaarde op einddatum bedraagt EUR 1.000,00. Het certificaat keert in jaar een tot en met vier een vaste coupon uit van 5% per jaar. In jaar vijf t/m negen kent het certificaat een variabele coupon-uitkering. Deze kan variëren van 0 tot 8% per jaar, afhankelijk van het gemiddelde van de rendementen van de 50 grootste ondernemingen ter wereld ten opzichte van de startwaarde van ieder aandeel. Bij de berekening wordt een maximum stijging van 8% per aandeel gehanteerd, terwijl een eventuele koersdaling volledig wordt meegenomen.

De garantiewaarde geldt alleen op de einddatum van het certificaat. Op de einddatum zijn geen verkoopkosten verschuldigd en wordt de garantiewaarde van EUR 1.000, alsmede de eventueel behaalde variabele coupon van het laatste jaar uitgekeerd.

Uitgegeven door de Rabobank
Robeco World Top 50 Garant Notes January 05/14 is een Garantiecertificaat dat wordt uitgegeven door Rabobank Nederland onder het EUR 3,000,000,000 Principal Protected Medium Term Note Programme (Rabobank Garantiecertificaten Programma). De note profiteert van de AAA/AAa status van Rabobank Nederland, de hoogste waardering voor kredietwaardigheid die er bestaat.

Productkenmerken in het kort:
Garantiewaarde: EUR 1.000 per certificaat, alleen geldig op de einddatum. Door veranderende marktomstandigheden kan de waarde van Robeco World Top 50 Garant Notes op de beurs fluctueren. Onderliggende waarde: De vijftig gelijkgewogen individuele aandelen die op 14 oktober 2004 waren opgenomen in de Dow Jones Global Titans 50-indexSM.
Uitgifteprijs: EUR 1.017,50 (indicatief).
Nominale waarde: EUR 1.000.
Looptijd: 9 jaar.
Verhandelbaarheid: De certificaten zullen vanaf 4 januari 2005 dagelijks, tegen de dan geldende koers via de beurs verhandelbaar zijn.
Kosten: De kosten verbonden aan de Robeco World Top 50 Garant Notes zijn 6,3%, waarvan 2% op de uitgiftedatum wordt ingehouden. Inschrijven: De inschrijving loopt tot woensdag 22 december 2004 17.00 uur.
Beursnotering: Voor Robeco World Top 50 Garant Notes January 05/14 zal een notering worden aangevraagd bij Euronext Amsterdam. Startwaarde aandelen: De startwaarde van elk van de 50 aandelen wordt berekend op basis van de slotkoers op donderdag 30 december 2004. Eindwaarde aandelen: De eindwaarde van elk van de 50 aandelen, vanaf jaar 5, zal worden vastgesteld in december. Deze eindwaarde is de slotkoers op van te voren vastgestelde dagen in december. Einddatum: 6 januari 2014.

De Dow Jones GLOBAL TITANS 50-indexSM is eigendom en merknaam van Dow Jones & Comany Inc.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat vastrentende en aandelenbeleggingen, evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.

De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verspreid. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco N.V., is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Zwitserland. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors). Daarnaast is er een kantoor in Bahrein.

Robeco is het volledig zelfstandig opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De combinatie van de hoogste kredietwaardigheidsbeoordeling volgens de belangrijkste internationale rating agencies en de hoogste 'Sustainability Cluster Score' binnen de bancaire sector geeft aan dat de Rabobank haar beleggers, leden, klanten en werknemers sinds lange tijd grote toegevoegde waarde levert.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco Office +31 - 10 - 224 28 10
Mobile +31 - 653 - 831 586
E-mail: ronald.florisson@robeco.nl

19 nov 04 08:00