Provincie Utrecht

Persbericht

Provincie Utrecht brengt Afrika naar Rhenen toe

18-11-2004
"Beleef de Wildernis van Afrika". Onder dat motto is Ouwehands Dierenpark in mei jl. begonnen met de voorbereidingen voor een nieuwe attractie. Het dierenpark, dat met ruim 800.000 bezoekers per jaar de belangrijkste toeristische trekpleister van de provincie Utrecht is, wordt voorzien van nieuwe dierenverblijven en een educatieve jungle in Afrikaanse sfeer.

Voor de realisatie van een Afrikaans dorp, boomhutten en een eilandgedeelte stellen GS 49.000 euro beschikbaar. De nieuwe voorzieningen leveren een aantrekkelijke combinatie op van educatie en vermaak, aldus GS. Het dierenpark verhoogt bovendien hiermee haar aantrekkingskracht voor het toeristische publiek. Reden voor een bijdrage uit de provinciale voorziening toeristische ontwikkeling. Het college wil dat voor dit project bovendien 49.000 euro aan middelen van de Europese Commissie wordt ingezet. De nieuwe Afrikaanse attracties gaan open voor het publiek in het voorjaar van 2005.

Nieuw: geurtuin op de Heuvelrug
Ook landgoed Zuylenstein in Leersum en Amerongen krijgt er een nieuwe toeristische attractie bij. Voor het brede publiek, maar ook speciaal voor visueel gehandicapten, komt hier in een geurtuin. Dwalend door deze nieuwe tuin ontdekken de bezoekers op een nieuwe manier de bloemen- en plantenwereld. De stichting die de ontwikkeling van dit landgoed begeleidt, is van plan om in een latere fase voorzieningen te treffen voor overnachtingen, vergaderingen en een theeschenkerij. De provinciale bijdrage aan dit toeristische project is bijna 34.0000 euro.

Laatst gewijzigd op 11/18/2004 10:11:19 AM. Paginabeheer: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl