Ingezonden persbericht

De beste schaatsen komen gewoon uit Almelo

BEDRIJFSNIEUWS

Almelo, 18 november 2004

Betreft : ANWB TOPPERTJE!

L.s.,

Sinds de aftrap in 1987 is aan de Parmentierweg te Almelo veel tijd en geld geïnvesteerd in de pijlers van het bedrijf; kwaliteit en innovatie. Het resulteert deze winter in het winnen van DE SCHAATSTEST door de ANWB. In het december nummer van De Kampioen staan de 2 schaatsen die door Raps zijn ingezonden op een gedeelde eerste plaats.

De aflopen jaren kwamen uit de fabriek aan de Parmentierweg vele innovaties in de schaats- en skeelersport. Raps introduceerde het gepatenteerde en inmiddels wereldwijd gelicenseerde aluminium extrusie frame, de eerste seriematig geproduceerde klapschaats rolde in 1995 van de band, een jaar later de eerste klapskeeler, het bekende haaienpak dat snel werd doorontwikkeld door de grote(re) sportmerken, de wisselschaats en de carbon schaats die recent werd geïntroduceerd.

Door de ANWB werden lage noren getest. Die zijn het best geschikt voor beginnende en gelegenheidsschaatsers. Ook zijn ze ideaal voor tochten op natuurijs. De test betrof schaatsen van Euro 35,- tot Euro 249,-. De schaatsen zijn zowel in de praktijk alsook in het laboratorium getest. De praktijktest is gedaan in Zweden op een natuurijsbaan. De schaatsen zijn telkens opnieuw geslepen met de juiste ronding en na elke rit werden ze gecontroleerd voor ze over gingen naar de volgende. In het laboratorium zijn de schaatsen beoordeeld op de afwerking, hardheid van de schaatsmessen en buigsterkte van de buizen.

Als conclusie kwamen de beide inzendingen van Raps; de Raps Voltage - V8 en Raps

V8 Lion als absolute testtoppers uit de bus. De Voltage werd o.a. positief beoordeeld op de comfortabele en warme schoen met als opmerking hier schaats je zo op weg . De Lion

was de favoriet bij de meer ervaren testers! De gehele test en de resultaten zijn te lezen in het december nummer van de kampioen alsook in op de internet site van Raps www.raps.nl

Als onderneming is Raps natuurlijk blij verheugd met de uitkomst. Als onderneming sta je altijd achter je product. Het is dan ook meer dan plezierig dat een gerenommeerde organisatie als de ANWB een goede test organiseert en je die op alle fronten wint aldus de tweekoppige directie van Raps Mark Cuperus & Rik Nijkamp.

Algemene informatie

De volledige test is te lezen in De Kampioen en staat tevens op http://www.raps.nl . Product foto s worden op eerste verzoek verzonden. Raps is bereikbaar op 0546 863 363.

T: 0546-863363