Ingezonden persbericht


HEIMWEE in Haarlem 13 nov - 28 nov 2004

HAKIM Mohamlet

Hakim Traïdia zet de theaterwereld op zijn kop. Mohamlet is namelijk géén voorstelling voor kinderen. Hakim laat zijn humor volledig de vrije loop: cabaret voor volwassenen! In Mohamlet laat hij zien dat hij als geen ander kan improviseren en reageren. Met onder meer een cursus mondiaal trommelen en veel grappen over Nederlanders en buitenlandse Nederlanders. Moeiteloos weet hij vanaf het allereerste moment de zaal voor zich te winnen. Want als cabaretier is Hakim volstrekt uniek!

Ara- of bier?
In Mohamlet twijfelt Hakim. De krekel of de mier? De ara- of het bier? Ali of Alice, Mohamlet of Hamlet, d r op of d r onder, identiteitsbewijs of identiteitscrisis? 1,2,3,4,5,6,7, waar is Achmed nou gebleven? Bij ons in de Jordaan of bij ons in de moskee? Ach, wat maakt het uit, hij twijfelt nog steeds. Hakim Traïdia tekent zelf voor tekst en spel. De muziek is van Amin Daci, Midu Akhrif, Chaouki El Oufir.

Kasba + New Music Skills
Na Hakim is het de beurt aan de beste Raï band van Nederland en jong poptalent (gratis toegankelijk voor bezoekers van Hakim!). Kasba mixt traditionele muziek als Gnaoua met Reggae, Funk en Pop tot een swingende set. Eigen nummers maar ook traditionele Marokkaanse liederen worden door traditionele instrumenten, veel trommels maar ook de westerse gitaar, drum en keyboard gebracht. Ze speelden op het huwelijksfeest van Alexander en Maxima in de Arena, tourden in Nederland (o.a. Made in Holland Festival, Carré) en Marokko. Hun 2e cd Chouf Chouf is in de maak. New Music Skills presenteert jong poptalent uit workshops met verschillende culturele muziekstijlen, georganiseerd door St. De Kunst Hoord-Holland.

vr 19 nov. 20.00 uur in Kleine Zaalzaal, open: 19.30 toegang: ¬ 9 inclusief naprogramma naprogramma: Kasba + New Music Skills in Grote Zaalzaal open: 20.30 uur aanvang: 21.00 uur toegang: ¬ 9.00, met CJP / Haarlem Pas en VPRObackstage ¬ 7.00, melden bij reservering.

Met vriendelijke groet

Michèle Baudet

info@heimwee.net
www.heimwee.net

Stichting Heimwee
Florapark 12
2012 HK Haarlem
023 5310089
06 10484066