Politie Groningen

Persberichten vrijdag 19 november 2004

provincie Groningen 19-11-2004 -

Groningen: verwarde agressieve man in supermarkt
De politie werd donderdagochtend naar een supermarkt aan de Claremaheerd gezonden voor een agressieve 46-jarige man uit Groningen. Bij de komst van de agenten reageerde de man direct zeer agressief en sloeg een agent. Hij werd overmeesterd en geboeid overgebracht naar het bureau. Na een beoordeling van een arts werd de man naar een psychiatrische kliniek gebracht.

Groningen: illegale vreemdelingen
Bij een gezamenlijke controle van de politie met de arbeidsinspectie, belastingdienst, UWV en sociale dienst werden bij twee restaurants illegale werknemers aangetroffen. Bij en restaurant aan de Friesestraatweg werden twee mannen, 18 en 56 jaar, en een 19-jarige vrouw met de Chinese nationaliteit die illegaal in Nederland verbleven aangetroffen. In een zaak in de Gelkingestraat werden een 46-jarige man en een vrouw die hun identiteit niet konden aantonen meegenomen naar het bureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt en de illegalen zijn in vreemdelingen bewaring gegaan.

Groningen: verkeerscontroles
Op onder andere de Zonnelaan en Kraneweg werd donderdagnacht een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 31 bonnen uitgedeeld voor het niet voeren van fietsverlichting. Op de Rijksweg werd donderdagochtend een roodlichtcontrole gehouden. Zeven autos en drie fietsers reden door het rode licht en kregen een bekeuring. Bij een radarsnelheidscontrole donderdagochtend op de Winschoterweg werden 472 voertuigen gecontroleerd. 63 reden sneller dan de limiet van 60 km per uur. Hoogste gemeten snelheid 94 km per uur.

Groningen: vervelende dronken buspassagier
De politie hield donderdagmiddag op het Stationsplein een 50-jarige man aan voor openbare dronkenschap. De man verkeerde onder invloed van alcohol en viel in een bus andere passagiers lastig. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en krijgt een proces-verbaal.

Groningen: gestolen fiets
Een 23-jarige vrouw uit Groningen werd donderdagmiddag gecontroleerd op het Gedempte Zuiderdiep met een verdachte fiets. Bij navraag bleek de fiets als gestolen geregistreerd te staan. De vrouw deed afstand van de fiets en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Berichten regio komen zo dadelijk