Ingezonden persbericht


persbericht

Innovatief Ondernemen in en met de Zorg: Conferentie 19 november

In de zorg wordt jaarlijks 3 miljard verspild! Een schrikbarend hoog bedrag dat werd genoemd in de Volkskrant van 8 juni 2004. Gelukkig blijkt dat een betere planning ook miljarden op kan leveren.

Maar, hoe realiseer je dat eigenlijk? Hoe kun je de zorg effectiever organiseren? Hoe kunnen we de kostenstijgingen beheersbaar maken?

Op deze en andere vragen willen we in de conferentie "Innovatief Ondernemen in en met de Zorg" in Baarn op 19 november antwoorden formuleren.

De conferentie kent een zestal sprekers die direct of indirect werkzaam zijn in de medische sector, waaronder Hans Broekhuis, lector Strategisch Ondernemen in Groningen, die opent met de inleiding "Ondernemen versus managen in de Zorg". Luc Knaven, secretaris van de FHI belicht in zijn keynote de remmende factor van de overheid in de gezondheidszorg. Het is niet ondenkbaar dat VVD Tweede Kamerlid Stef Blok dit in zijn bijdrage zal weerleggen.

Andere sprekers zullen ingaan op praktische innovaties op het gebied van medicijndistributie, de veranderende rol voor apothekers en de hoge efficiency-winst bij ICT toepassingen.

Tot slot is er steeds ruimte voor inbreng van kennis en ervaring van de conferentiebezoekers door middel van interactie met de sprekers, onder leiding van de dagvoorzitter, de heer Pieter Katje.

De gezamenlijke organisatoren Platform Innovatie in de Marketing (PIM) en de Hanzehogeschool te Groningen bieden een frisse kijk en bruikbare ideeën omtrent de ontwikkelingen in de zorgsector. Deze partijen willen aantonen dat er uitstekende manieren zijn om verspilling te voorkomen.

Uitgebreidere informatie over deze conferentie en het programma: www.pimonline.nl


---

Deze conferentie is gericht op managers/directies/bestuurders/beslissers binnen de zorgsector. Wij verzoeken u vriendelijk om in uw blad, nieuwsbrief of website aandacht aan de conferentie te geven en/of te vermelden in de rubriek Agenda.
---

Nadere informatie:
Drs. P. Verhaagen
Bestuurslid PIM en lid van het organisatiecomité
Quorum, Communicatie Management en Strategie
T 035 60 267 58
M 06 54 300 588