Nederlandse Hartstichting

Nieuwe veilige wandelroute in Borculo
11-11-2004
Den Haag, 9 november 2004 - Op vrijdag 19 november om 14.30 uur openen burgemeester N. Gerzee en de internationaal bekende Borculose zwemster Marion Nijhof de nieuwe, veilige wandelroute in Borculo. Deze route 'Borculo Fit' is in samenwerking met de KNAU en de Nederlandse Hartstichting aangelegd, om mensen aan te zetten tot bewegen. Aan het begin van de route wordt het informatiebord onthuld waarop het parcours staat aangegeven.

De gunstige invloed van wandelen op de gezondheid is voor de Hartstichting en de KNAU reden geweest aanleg van veilige looproutes te stimuleren. In totaal zijn in Nederland nu zeventien veilige wandelroutes. Een veilige looproute voldoet aan speciale kwaliteitseisen. Het is een route die in de bebouwde kom ligt, met veilige verharding over voet- en fietspaden. De paden zijn voldoende verlicht en vrij van overhangende begroeiing. Markeringsbordjes geven de richting aan en op de weg zijn de kilometerpunten aangegeven. De route is bestemd voor wandelaars, trimmers, joggers en hardlopers. De route in Borculo is in totaal 3,9 km lang en kan ook in delen gelopen worden.

Vanaf 14.30 uur zijn belangstellenden welkom in Café De Gracht, Muraltplein 1 voor deze feestelijke opening.

Bewegen is belangrijk
Voldoende lichaamsbeweging verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Vijf dagen per week een half uur actief bewegen is al genoeg. Onder bewegen valt niet alleen het zweten in de sportschool of sportclub, maar ook op de fiets boodschappen doen, tuinieren of met de hond deze wandeling maken. Het is dus gemakkelijker in te passen in het dagelijkse leven dan de meeste mensen denken.
De pers is van harte uitgenodigd om bij deze opening aanwezig te zijn. 14.30 uur Ontvangst bij Café De Gracht, Muraltplein 1 15.00 uur Vertrek naar startpunt van route (VVV, Hofstraat 5) 15.15 uur Korte toespraken van vertegenwoordigers KNAU, Hartstichting en gemeente Borculo
15.30 uur Startschot door burgemeester N. Gerzee en zwemster Marion Nijhof met gelegenheid de route af te leggen.

Aansluitend is tot +/- 17.00 uur een informele afsluiting onder het genot van een hapje en drankje.

Loop-/ wandelroutes zijn er in Almelo, Almere, Arnhem, Assen, Amersfoort, Barneveld, Best, Eindhoven, Ermelo, Heerde, Leiden, Meppel, Nieuwleusen, Putten, Stadskanaal en Stede Broec.