Gemeente Leiden

P E R S U I T N O D I G I N G

Wethouder Geertsema presenteert eerste Grondprijzennota

In april dit jaar presenteerde de Minister van VROM de Nota Ruimte. Deze nota heeft als gevolg voor de gemeente Leiden dat rijksgeld voor de realisering van de planologische plannen nog slechts beschikbaar is voor de grote ruimtelijke ingrepen. De gemeente moet verder op eigen kracht zorgdragen voor de bekostiging van ruimtelijke plannen. De gemeente springt hierop in door actualisatie van het grondbeleid met als eerste deelonderwerp het grondprijsbeleid wat leidde tot de Grondprijzennota.

Het belang van het vaststellen van een gemeentelijk grondprijsbeleid is dat dit leidt tot een uniforme grondprijsbepaling binnen de gemeente. Tevens biedt het openheid inzake de grondprijsbepaling naar zowel het bestuur als naar de marktpartijen toe.

Dit is de eerste keer dat een grondprijzennota voor de gemeente Leiden bestuurlijk is vastgesteld. Op vrijdag 19 november presenteert wethouder A. Geertsema de Grondprijzennota en geeft hij een toelichting. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Vrijdag 19 november om 10.15 uur
B&W-kamer van het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Leiden

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Karin Borst, afdeling Communicatie van de dienst Bouwen en Wonen, tel. 071 - 516 57 20.


---- --