Ingezonden persbericht


Persbericht

Uitnodiging

Debat "Op het scherp van de rede" in Meervaart Amsterdam

Datum: 19 november 2004

Tijdstip: 15.00- 18.30

Locatie: Meervaart Amsterdam

Meer en Vaart 300

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij nodigen wij u uit op 19 november om het debat "Op het scherp van de rede" bij te wonen. Het debat staat vooral in teken van luisteren. We proberen door middel van het debat elkaar recht in de ogen te kijken en samen te praten over de sfeer die is gecreëerd in Nederland. Het debat is een aftrap om elkaar nu eens eindelijk serieus te nemen. Wij van Mzine, een Nederlands - Marokkaans tijdschrift, zijn de eersten die staan voor de vrijheid van meningsuiting, tolerantie en respect. Dat is ons grondrecht en is vanzelfsprekend in Nederland. Echter de vraag is, mag men alles zeggen onder het mom van vrijheid van meningsuiting of zijn er duidelijke grenzen. Geëmotioneerde reacties van onze lezers hebben ons laten besluiten dat er iets gedaan moet worden. En dat we de handen ineen moeten slaan. Het wordt tijd dat we met zoveel mogelijk mensen in gesprek gaan. Belangrijkste punt is: Naar elkaar luisteren en elkaar uit laten praten! Gelukkig zijn velen het met ons eens.

De aanwezige debaters zijn o.a: Paul Scheffer (publicist NRC), Ila Kasem (adviseur multiculturele vraagstuk), Mirjam Sterk (Kamerlid CDA), Khadija Arib (Kamerlid PvdA), Salah Sidali (psychiater jeugdigen delinquenten), Achmed Marcouch (SNMOA), Michiel Smit (voorzitter Nieuw Rechts), Nabil Marmouch (voorzitter AEL), Abdullah Haselhoef (publicist), Hans Jansen (arabist), Mohammed Cheppih (islamkenner), Roul Meijer (islamoloog), Naïma Azough (Kamerlid Groen Links), Samira Abbos (journalist), Abdou Menehbi (voorzitter stedelijke Marokkaanse raad in Amsterdam), Stef Blok (Kamerlid VVD).

Thema's van het debat:


· Integratie versus acceptatie


· Kent vrijheid van meningsuiting grenzen


· Is belediging effectief als strategie tot verandering.


· Islam een belemmering voor het westen?

Planning (onder voorbehoud):

15.00 Inloop

15.15 Welkomstwoord

15.30 Discussie met verschillende prominente en deskundige Nederlanders en Nederlandse Marokkanen onder leiding van het duo Lennart Booij en Yoeri Albrecht, bekend van het AVRO televisieprogramma 'Krachtstroom'.

16.45 Pauze (optreden van 2 Brabantse rappers Ralph (18) en Karim (16) )

17.00 Vervolg debat

18.15 Afsluiting

Stuur uw aanmelding onder vermelding van je naw-gegevens en je telefoonnummer vóór 18 november 2004 naar: Info@mzine.nl of naar postbus 463, 5140 AL Waalwijk

T 0416-560088 | F 0416-560082 | E info@mzine.nl | I www.mzine.nl