Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 19 NOVEMBER TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 19 november is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

Sytze van der Zee schreef het deze week verschenen boek Dochters van Khadija over de belevenissen van drie Marokkaanse meisjes en hun baas, een aanhanger van Pim Fortuyn, in het cafetaria waar ze werken. In het klein komen cultuurverschillen en grote problemen als een gedwongen huwelijk en verplichte hoofddoek langs. Sytze van der Zee vertelt in WATNOU..?! hoe in dit waargebeurde verhaal de hoofdpersonen ondanks de verschillen goed met elkaar kunnen samen leven en wat voor conclusies er voor de huidige samenleving getrokken kunnen worden.

In de week van het kind besteden we ook in WATNOU..?! aandacht aan de problemen die vooral moslimjongeren ondervinden. Malika Boulou is maatschappelijk werkster en zij komt vertellen over de problemen waar moslimjongeren tegen aan lopen. Tussen ouders en school bestaan vaak misverstanden over verantwoordelijkheden.

Beatriz Cueva is projectleider van het Haagse project Aan de grenzen dat zich bezig houdt met het voorkomen van suïcidaal gedrag en psychische problemen. Vooral allochtone introverte meisjes vormen een kwetsbare groep waar aandacht voor moet komen. Het hoge aantal pogingen tot zelfmoord in vergelijking met autochtone meisjes moet met de juiste aanpak terug gedrongen kunnen worden.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!