Eemland zuid, 08.55 uur

Utrecht 19-11-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Veel teveel op

AMERSFOORT Op donderdag 18 november werd een automobilist aangehouden die veel teveel had gedronken.

Rond 22.10 uur werd een 48-jarige automobilist uit Amersfoort op de Beethovenweg gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te verkeren en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 920 ug/l, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanrijding

AMERSFOORT Op donderdag 18 november kwamen twee autos in botsing met elkaar.

Rond 14.35 uur reed een 62-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Stichtse rotonde. Zij verleende geen voorrang aan een 61-jarige automobilist Roosendaal die vanaf de Utrechtseweg de rotonde opreed, met een aanrijding tot gevolg. De Amersfoortse is voor controle per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept.

Hoogbejaarde vrouw bestolen

AMERSFOORT Op donderdag 18 november werd een hoogbejaarde vrouw van haar bankpas bestolen.

Rond 11.00 uur bevond een 95-jarige vrouw zich in haar woning aan de Johan van Oldenbarneveltlaan. Zij werd opgebeld door een man die zei van een energiemaatschappij te zijn. Hij vertelde dat er een gaslek was en dat en dat hij zo bij haar voor de deur zou staan. Inderdaad werd er vervolgens aangebeld en de vrouw liet de man binnen. Zij controleerden of er een lek was en middels een truc wist hij de vrouw zover te krijgen dat zij hem haar bankpas en pincode gaf. Daarna verdween de man.

Nadat de man was verdwenen, belde de bewoonster haar dochter. Die vertrouwde het niet en liet de bankpas blokkeren. Er bleek echter al een groot bedrag mee te zijn opgenomen.

De verdachte was een blanke man, ± 35 jaar, licht blond kortgeknipt haar, ± 1.80 meter, blauw / groene ogen en een normaal postuur. Hij zag er verzorgd uit en droeg een donkerblauw ¾ jack, een blauw stoffen broek en donkere schoenen.

Getuigen die de verdachte menen te (her-)kennen worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.